Първата дама на Украйна до световните медии: Погледнете в очите на тези уморени жени и деца

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
17:51 / 09.03.2022
2655
Първата дама на Украйна Олена Зеленска във вторник осъди "масовото убийство“ на Кремъл на цивилни, включително деца, в отворено писмо до световните медии относно руската инвазия, пише AFP. В страстно изявление Зеленска каза, че дори "е невъзможно да се повярва" за инвазията на Русия в Украйна.

"На 24 февруари всички се събудихме от съобщението за руска инвазия“, пише тя. "Танковете преминаха украинската граница, самолети влязоха в нашето въздушно пространство, ракетни установки обградиха градовете ни. "Въпреки уверенията на подкрепяните от Кремъл пропагандни издания, които наричат ​​това "специална операция“ – това всъщност е масово убийство на украински цивилни“. Тя посочи жертвите на децата като "може би най-ужасяващите и опустошителни", като посочи няколко от убитите. "Осемгодишната Алис... загина по улиците на Охтирка, докато дядо й се опита да я защити“, каза тя. "Полина от Киев... загина при обстрела с родителите си." Тя добави: "14-годишният Арсений беше ударен в главата от отломки и не можа да бъде спасен, тъй като линейка не можа да стигне до него навреме поради силни пожари. "Когато Русия казва, че "не води война срещу цивилни“, първо извиквам имената на тези убити деца“, каза тя. 

Президентът Владимир Зеленски е приветстван за изказванията си по време на войната, а Зеленска има опит в писането на комедия за неговата компания. Посланието й се фокусира върху страданията на цивилното население, тъй като милиони напускат домовете си, за да избягат от руската военна атака. "Тази война се води срещу цивилното население, а не само чрез обстрел на военни обекти“, подчерта тя. "Пътищата ни са наводнени с бежанци“, каза тя. "Погледнете в очите на тези уморени жени и деца, които носят със себе си сърдечната болка от оставянето на близките и живота, какъвто са го познавали, зад себе си. Тя посочи проблеми с получаването на жизненоважно медицинско лечение. "Колко лесно е да се инжектира инсулин в мазето? Или да получиш лекарства за астма под силен огън?", попита тя. "Да не говорим за хилядите пациенти с рак, чийто основен достъп до химиотерапия и лъчетерапия сега е отложен за неопределено време.“ Тя призова "властните да затворят нашето небе". НАТО да изключи този зона, като забранена за полети.

44-годишната Зеленска има две деца от съпруга си, бивш комедиен актьор. Тя ръководи кампания за по-добро училищно хранене и придружава Зеленски в международни пътувания, срещайки принц Уилям и съпругата му Катрин във Великобритания през 2020 г.

Украинското президентство не отговара на въпрос дали Зеленска сега е в Киев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4441):
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
02.03.2024 Евродепутатът Петър Витанов: След две години война в Украйна не сме се приближили към мира
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).