ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Предлагат децата да взимат шофьорска книжка още на 17 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:23 / 01.03.2023Коментари (8)4202
©
Европейската комисия предложи днес в ЕС да бъдат въведени електронни шофьорски книжки. Предложението е свързано с целите да се постигне по-добър обмен на данните, свързани с безопасността на пътя и извършените в чужбина нарушения да не остават ненаказани.

Комисията предлага водач, лишен от право на управление на моторно превозно средство в една страна от ЕС, да не може повече да шофира и в останалите европейски държави. Запазва се възможността водачите да поискат издаването на свидетелство за правоуправление на пластмасова пластика, уточни на пресконференция еврокомисарят по транспорта Адина Валян.

Тя допълни, че се предлага също шофьорски изпити да се полагат при навършването на 17 години. Запазва се изискването за навършване на 18 години за придобиването на право на управление на моторно превозно средство. Предвижда се изпитателен срок от поне две години за начинаещите водачи след успешното преминаване на изпита, както и правило за пълна забрана за управление в нетрезво състояние. Отчита се, че две от всеки пет пътни произшествия със смъртен случай включват участието на водач на възраст под 30 г., макар че младите водачи са само осем на сто от всички водачи на автомобили в ЕС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Да бе да!!! Поредната уродлива идея от скапаняци! Оня ден една студентка....тъпа свирка!!! Казвам 'и: Тука ще те тапицират с 50 кинта! Нека бе, аз си плащам! Викам: О,кей, плащай! Ама защо ще ме глобят? Ами направила си три нарушения! Гледаме умно и неразбиращо!!! Ами: Спряла си в насрещното, има знак забранено спирането и си спряла отляво в синята зона и закриваш паркомат!!! Продължава: Ама тука няма линия(осова демек)... Пълна трагедия е новото поколение!!! Камикадзета без мозък!Болшинството взели книжки след 1995-1996 г. са пълни гьонове! А тези след 2000 г прогресивно са от глупав, по-глупав!!!
+2
 
 
Законите са еднакви навсякъде и винаги възрастта,на която имаш право да изкараш шофьорски курсове и да вземеш книжка,за да караш кола е 18 години и винаги ще си остане така,защото на 17 си все още дете в пубертета,камо ли на 15-16.Само циганите могат да го правят и с какво право им дават още на 8 годишни 14 годишни да карат,което си е чисто нарушение на закона и конституцията на всяка държава.Аз съм категорично против това и възрастта трябва да си остане 18 години,на която всички непълнолетни и малолетни стават пълнолетни.Утре ще решите,че трябва още от малки могат да си купуват алкохол и цигари,както и да гласуват и да правят секс.Вие нормални ли сте,ба*ти болните мозъци майна.
+1
 
 
Те и сега им ги дават от пакетите на "Зрънчо", та защо не ги подарявате при раждане или най-късно на 10-я рожден ден. Завършени тъпунгери...!
Aнонимен
на 01.03.2023 г.
+3
 
 
Идиоти прости!!! Чак на 21 г трябва да им дават книжките.
+6
 
 
Дайте им още като се родят автоматични книжки и щом проходят и стигат пе*алите на карат... То така или иначе изкарването на книжка в днешно време нищо не значи. Освен че даваш едни 700лв. нищо не се случва и никой не ги учи на нищо. Не е както беше едно време сега куцо сакато взима книжки, някой си ги купуват а трети даже не смятат че им е нужна такава и си джиткат. Поредната европейска глупост в България има толкова голяма смъртност от индивидите на пътя покачете я още...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: