Почина актьорът Ирфан Хан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:33 / 29.04.2020
5790
Звездата от Боливуд Ирфан Хан, известен на почитателите на киното с ролите си в "Беднякът милионер" и "Животът на Пи", е починал в болница в Мумбай, съобщи Би Би Си.

През 2018 г. 53-годишният актьор обяви, че е диагностициран с нeвроендокринен тумор. Той проведе лечение в лондонска болница, а след това и в родната си Индия, но загуби битката за живот.

Сахабзаде Ирфан Али Хан е роден на 7 януари 1967 година в Джайпур, щата Раджастан в Индия.  Участвал е в над 100 боливудски филма и няколко британски и холивудски продукции, сред които "Джурасик свят", "Невероятният Спайдър-Мен" и в главна роля наред с Том Ханкс в адаптацията от 2016 година на романа на Дан Браун "Ад".

Филмовите критици и съвременниците му го смятат за един от най-добрите индийски актьори, заради разнообразната му и естествена актьорска игра.

През 2011 година Хан получава "Падма Шри“ – четвъртата по ранг гражданска награда в Индия за приносите си в областта на изкуството. Отличен е с наградата за най-добър актьор на 60-тите национални филмови награди на Индия за възплъщението си в ролята на атлета Паан Сингх Томар в едноименния биографичен филм.

През 2014 година той печели Азиатската филмова награда за най-добър актьор, три награди на Международната академия за индийско кино, три награди "Филмфеър“, една номинация за наградата "Независим дух“, и разнообразни други международни отличия.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).