Пласидо Домингo за обвиненията в секс тормоз: Винаги съм бил галантен към жените

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:04 / 30.11.2019
2071
Тенорът Пласидо Доминго се защити от "кошмарните" обвинения за сексуален тормоз, като каза, че се е държал като джентълмен, но "галантните жестове в наши дни се приемат различно", предадоха световните информационни агенции. Легендарният певец, който е на 78 години, каза в интервю за испанския в. "Конфиденсиал", публикувано вчера, че се чувства силен, въпреки обвиненията.

Оперният колос заяви, че възнамерява да продължи сценичните си изяви поне до края на 2021 г., докогато има планирани ангажименти. Редица опери обаче анулираха представленията му, когато повече от 20 жени, работили с него, го обвиниха в сексуален тормоз или непристойно сексуално поведение, включително, че ги е докосвал въпреки волята им, опитвал се е да ги целуне и понякога при отказ е пречел на кариерата им.

Когато агенция Асошиейтед прес съобщи за обвиненията, Пласидо Доминго отговори, че те "по много начини просто не са точни". Той увери, че е бил с впечатлението, "че взаимоотношенията винаги са били добре дошли и по взаимно съгласие", макар и да отбеляза, че "правилата и стандартите" са се променили.

В интервюто за в. "Конфиденсиал", което е първото след избухването на скандала, легендарният певец отново не отрече изцяло твърденията на жените, но настоя, че никога не се е държал неприлично. Той обясни, че испанците по природа са "топли, нежни и любвеобилни".

"Бил съм галантен, но винаги в границите на джентълменството, уважението и чувствителността - каза той, но добави - Галантните жестове вече се възприемат различно".

Пласидо Доминго заяви, че никога не е бил "агресивен, преследващ и вулгарен", както го обвиняват. Той каза, че никога не е злоупотребявал с властта си, нито е "обещавал роля срещу някакви услуги". Певецът мисли, че е жертва на несправедливост.

Оперите в САЩ отмениха всички предстоящи ангажименти на Пласидо Доминго след обвиненията. Той подаде оставка като генерален директор на операта в Лос Анджелис, където разследват поведението му. Европейските опери обаче го подкрепиха и запазиха всичките му ангажименти. Той каза, че това, както и подкрепата на феновете, му дава сили.

"Беше трудно, но нещата малко се успокоиха. Продължавам да работя, да разучавам, да репетирам и да пея. Това ми дава спокойствието да се изправя с този кошмар - каза Пласидо Доминго. - Чувствам се силен и здрав". Интервюто във в. "Конфиденсиал" е публикувано няколко дена преди Пласидо доминго да участва в операта "Набуко" в Двореца на изкуствата във Валенсия. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).