Pentax откри сервизен център за ремонт на ендоскопска апаратура

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:16 / 20.06.2012
5437
Вчера бе открит сервизен център за ремонт на ендоскопска апаратура "Пентакс Медикъл България"  в град Пловдив. Дружеството е собственост на японската корпорация HOYA.

На официалното откриване на дружеството присъстваха зам.-министър на здравеопазването г-жа Димитрова, зам.-областен управител на Пловдив - г-н Игнатов, зам.-кмет на Пловдив г-н Петков, Негово Превъзходителство Г-н Макото Ито, посланик на Япония в България, икономическият съветник към Посолство на ФРГ - г-н Вендел, Генералният мениджър на "Пентакс Глобал Сървиз" - г-н Албрехт, Президентът на "Пентакс Европа" - г-н Цимерман. 

Президентът на "Пентакс Европа" г-н Цимерман сподели, че инвестицията на "Пентакс" в България за първата година ще бъде около 2 милиона евро. Инвестира се основно в обучението на техниците. Пълното обучение на един техник да ремонтира пълната гама ендоскопи на "Пентакс" отнема около една година.

През първата година се планира обучение на техниците и за целта ще се ремонтират само ендоскопи, изпратени от Хамбург. Целта е всеки един от ендоскопите да бъде проверен от немските техници, преди да бъде върнат на клиента.

Втората година е планирано поемане на сервизната поддръжка на ендоскопи от България и Балканския полуостров. След третата година сервизът на "Пентакс" в България трябва да поеме всички основни ремонти за Европа, Близкия изток и Африка. До края на годината за "Пентакс Медикъл България" ще работят около 40 висококвалифицирани и обучени в Хамбург български техници. Всеки един техник прекарва по 2 месеца на обучение в Хамбург за всеки отделен тип гъвкав ендоскоп на "Пентакс". 

Вицепрезидентът на "Пентакс Глобал Сървиз" и президентът на "Пентакс Европа" направиха дарение на ендоскопска апаратура на Министерство на здравеопазването.


Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
19.06.2012 Pentax открива новото си предприятие в Пловдив
03.06.2012 Как и защо Pentax избра Пловдив?
29.05.2012 Pentax избра Пловдив за европейски център на сервизната си дейност
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).