Pentax избра Пловдив за европейски център на сервизната си дейност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
13:27 / 29.05.2012
5806
Японската компания PENTAX LIFE CARE ще отвори нов сервизен център в България през юни тази година, съобщиха от Forton International. PENTAX LIFE CARE (позната у нас с марката фотоапарати) е част от Hoya Corporation, един от водещите световни производители на оптически уреди, хард дискове и медицинска апаратура. Европейският сервиз на компанията ще се намира на Карловско шосе в Пловдив, в сграда, препоръчана от Forton International, съобщиха те самите специално за Plovdiv24.bg.

Hoya Corporation се спира на България след 2-годишно детайлно проучване на възможните локации в Централна и Източна Европа. Анализът, дело на международната консултантска компания BARKAWI Management Consultants & Co, извежда Пловдив като най-подходящата точка в Централна и Източна Европа. 

"За нас самият факт, че компания от ранга на PENTAX LIFE CARE избира България за Европейски център на сервизната си дейност, заслужава внимание. Екипът на отдел Индустриални площи на Forton International направи качествено проучване на пловдивския пазар, препоръча оптималната сграда и местоположение и вложи значителни усилия, за да спази всички специфични изисквания на PENTAX по време на изпълнението на проекта", каза Сергей Койнов, управляващ партньор на Forton International.

Hoya Corporation има над 36 000 служители в цял свят и е класирана на 1322 място в класацията Форбс Топ 2000. Компанията попада и в ранглистата на Industry Week 1000 Company, с приходи от 3,5 милиарда евро за 2010 година. 

Избраната сграда в града на тепетата, представена от Forton International, се намира на Карловско шосе в Пловдив и има обща застроена площ от 1800 кв.м. Сервизната част е 1300 кв.м., а административната - 500 кв.м. Новото съоръжение на PENTAX ще осигурява ремонтни услуги на ендоскопска апаратура, произведена от компанията и доставяна в цяла Европа. 

PENTAX Medical България ЕООД планира да ангажира 30 служители до края на първата оперативна година. Наетите служители ще са ангажирани с техническа и административна дейности.

"Като консултантска компания поехме грижата не само за избора на най-подходяща сграда и преговорите на договора за наем, но и за всички дейности по управление на довършителните работи на проекта. Те включваха планиране, организация на търгове и избор на материали и подизпълнители както и контрол на строителната дейност.", споделя Владимир Гюрджиев, Мениджър Индустриални площи във Forton International. "С разширяването на обхвата на предоставените услуги и с добавянето на повече стойност на международните инвеститори, Фортън може да съдейства значително в процеса на привличане и на други външни компании на българския пазар", допълва Гюрджиев.

Виж коментарите (8)

Още по темата (3):
20.06.2012 Pentax откри сервизен център за ремонт на ендоскопска апаратура
19.06.2012 Pentax открива новото си предприятие в Пловдив
03.06.2012 Как и защо Pentax избра Пловдив?
Още новини от Международни новини:
Млада жена: Наемът е 1 800 евро, а толкова ми е месечната заплата...
Забраниха знамето на ЕС на "Евровизия 2024": ЕК иска обяснения за...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Четиридневната работна седмица започва лека-полека да става реалн...
Гореща вълна от Африка връхлита Балканите: 39 градуса в Гърция!
Почина актьор от велик филм


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).