НАСА откри нова форма на живот на Земята

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
11:16 / 03.12.2010
3572
Американската космическа агенция НАСА откри съвсем нова форма на живот, която няма биологичния строеж на останалите живи организми на Земята. Става въпрос за бактерия, изградена почти изцяло на базата на арсеник. Сензационното откритие бе обявено на специална пресконференция.

"Тази форма на живот е уникална, тъй като няма нужда от химичните елементи, от които всяка позната ни досега клетка на планетата се нуждае. Чрез откритието напълно се преобръщат представите ни за живите организми, а това може да помогне за откриването на същества на други планети.", казаха от агенцията

От НАСА съобщиха, че бактерията е била намерена на дъното на езерото Моно в Калифорния, което е богато на арсеник. ДНК-то на новия организъм е напълно различна от всичко познато. Досега бе известно, че всяко живо същество - от най-малката амеба до най-големия кит - имат една и съща структура, т.е. ДНК-то на всички организми е еднакво. Новата бактерия обаче е съставена от арсеник - нещо, което досега се смяташе за невъзможно, макар някои учени да го допускаха на теория. Според НАСА откритието показва, че извънземни форми на живот съществуват дори на Земята. То може да докаже теорията за съществата "в сянка", които обитават агресивни среди.


Виж коментарите (11)
Още новини от Международни новини:
Богати държави печелят милиарди от парите, които дават на по-бедн...
Анализатори: Защо точно Раиси?
Мегасделка за 3,5 милиapдa eвpo
ЕС санкционира руски медии
Отново оперираха премиера на Словакия
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).