Меркел: Коронавирусът е най-голямото предизвикателство за Германия след Втората световна война

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:23 / 18.03.2020
3289
Борбата срещу новия коронавирус представлява най-голямото предизвикателство за Германия след Втората световна война, заяви в телевизионно обръщение към сънародниците си германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Франс прес.

"От Обединението на Германия, не, от Втората световна война насам пред нашата страна не е имало предизвикателство, което да зависи до такава степен от солидарността на всички ни", каза Меркел.

"Твърдо вярвам, че ще успеем в тази задача, ако всички граждани я приемат като своя", добави тя.

Меркел призова всички свои сънародници да помогнат в борбата с коронавируса, като спазват най-новите наложени ограничения, за да се намалят до минимум социалните контакти и общуването и да се ограничи предаването на заразата, предаде Ройтерс.

Целта е да се забави разпространението на вируса, за да се спечели време за разработването на ваксина, посочи тя.

В първото си от началото на пандемията телевизионно обръщение към съотечествениците се Меркел предупреди, че следващите седмици за гражданите на Германия ще бъдат още по-тежки, отколкото досега, заради изострянето на положението с коронавируса.

"Милиони хора не могат да ходят на работа, децата не ходят на училище или детска градина, затворени са театрите, кината и магазините. . . Това са ограничения, каквито никога досега не е имало във Федералната република", посочи тя.

"Уверявам ви, че за човек като мене, за когото свободата на движение е извоювано с големи усилия право, такива ограничения могат да бъдат оправдани само с крайна необходимост. Това не става лесно в едно демократично общество и се приема само временно. В сегашния момент обаче то е необходимо, за да се спаси живот", подчерта канцлерката, цитирана от ТАСС.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).