"Мерцедес" с бременна жена засечен със 108 км/ч по "Цариградско" в Пловдив!

Автор: Георги Василев
Коментари (10)
13:36 / 27.11.2019
20697
Мъж подкара "Мерцедес" със 108 километра в час по "Цариградско шосе" в Пловдив, но получи скъпо селфи от свръхмодерните триноги камери на КАТ. Глобата от 750 лева обаче падна в съда след подадена от шофьора жалба, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Малко преди 10 сутринта на 18 февруари екип на сектор "Пътна полиция“ се бил разположил след надлеза на Скобелева майка. Униформените били монтирали камерата си и следели колите, които влизали в града. Изведнъж срещу тях се задал мощен мерцедес C220, а камерата отчела 108 километра в час. След отчетения толеранс от от минус 3 %, шофьорът получил акт за 105 км/ч и глоба в размер на 750 лева, срещу която подал жалба в съда.

Според Наредбата за законосъобразното използването на мобилно средство за видео контрол, за да бъдат снимките от камерите законни, един от униформените служители трябва да се подпише, че "триногата“ е използвана съгласно предписанията и изискванията, очертани в инструкцията за експлоатация. В конкретния случай такъв подпис нямало.

Освен това по делото постъпил протокол, който удостоверява използването на камерата на 17 февруари от 14.00ч. до 17.30ч. При това положение за магистратите останало абсолютно неясно как при тази проверка е констатирано нарушение извършено на 18 февруари в 09.55 часа.

В съдебната зала мъжът обяснил, че е действал при условията на крайна необходимост - превишил ограничението, за да транспортира жена си до болнично заведение при възникнала непосредствена опасност за носеното от нея бебе по време на бременността. Поради тези причини глобата била отменена. Решението подлежи на обжалване пред административния съд.

Виж коментарите (10)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).