Масов убиец: Заклах 19 инвалиди, за да не се мъчат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:45 / 17.03.2020
2332
Сатоши Уецамо е бил осъден на смърт, предаде Би Би Си. 30-годишният жител на Страната на изгряващото слънце е бил признат за виновен в умишленото убийство на деветнадесетте инвалиди край Токио през 2016 г. Магистратите от град Йокохама (в централната част на държава и на около 30 километра от столицата) са постановили бившият служител в дома да бъде обесен.

Защитата на мъжа е твърдяла, че той е страдал от психични проблеми и заради това и не е могъл да бъде подведен под отговорност. "Клиентът ми е злоупотребявал с марихуана", е казал единият от адвокатите на масовия убиец. Прокуратурата от своя страна е била категорична.

Обвинението е настоявало Сатоши Уецамо да получи възможно най-строгото наказание, предвидено от законодателството на тихоокеанската островна държава.

Сатоши Уецамо, още докато е работил в дома е казвал, че инвалидите трябва да бъдат убити, защото са се мъчели. Днес, когато е чул решението на магистратите, е заявил, че няма да обжалва присъдата си.

Майката на една от жертвите, която е присъствала в залата, е извикала по адрес на убиеца на нейното дете: Отърва се!

Въоръженият с няколко ножа Сатоши Уецамо през юли 2016 г. е нахлул в дома и започнал да ръга хора. Той е заклал 19 души. Най-младата жертва на извършителя на най-масовото убийство в тихоокеанската островна държава през този век е била на 19 години, а най-възрастната – на 70. След кървавата баня мъжът се е предал доброволно на пазителите на закона.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).