Италия изправена пред суша - извънредното положение е много вероятно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:19 / 04.07.2022
1587
Италианското правителство планира да обяви извънредно положение в отговор на сериозната суша, която засегна части от страната, съобщи кабинетът на премиера Марио Драги, цитиран от агенция ДПА.

Кабинетът ще се събере по-късно днес, за да обяви мерките, отнасящи се за най-засегнатите региони. Сред тях е северната част на страната с големите си езера, включително езерото Гарда, които задържат много по-малко вода, отколкото е нормално по това време на годината.

Най-дългата река в Италия, с делтата си близо до Венеция, е на най-ниското си ниво за последните 70 години в определени точки по течението си. Градовете Пиза и Верона наложиха ограничения на водата, а Венеция и Милано изключиха някои от своите фонтани.

Наблюдаваното увеличение на тежестта и честотата на сухите периоди в средиземноморския регион се дължи широко на изменението на климата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Любим на стотици хиляди хора плаж ще продължава да стои затворен
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
4.1 по скалата на Рихтер разлюля наша съседка!
Пречката, която спъва България за еврозоната
Нов пътен знак изненада шофьори в ЕС
Цената на кафето скача сериозно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).