И Гърция поиска "Фолксваген"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:30 / 02.11.2019
3056
Гърция също има интерес автомобилният завод на Volkswagen да бъде построен на нейна територия. Това заяви министърът на икономиката на Гърция Антонис Георгиадис, цитиран от водещото германско бизнес издание "Ханделсблат".

В началото на месец октомври стана ясно, че Volkswagen замразява плановете да изгради завод край турския град Измир заради започналата на 9 октомври военна операция "Мирна пролет" в северна Сирия.

Турция и България бяха основните конкуренти в битката за новата инвестиция в размер на над 1 милиард евро на немския автомобилен гигант, но везните се наклониха в полза на нашата южна съседка.

Според експерти новосъздалата се ситуация след инвазията на Турция в северна Сирия връща отново в играта балканските държави. Освен България сега в състезанието се намесват Сърбия, Румъния и Гърция. От германския концерн заявяват, че засега не търсят друга площадка за завода си извън Турция, съобщи миналата седмица Дойче Веле.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).