Хванаха българин, издирван в САЩ заради присъда от 25 години затвор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:09 / 23.01.2019
2948
Българин, който има и канадско гражданство и е бил обект на международно издирване заради произнесена срещу него в САЩ присъда от 25 години затвор, бе задържан в Италия. Това съобщава италианското издание "Венеция тудей", цитирано от БТА.

Името на българина не се съобщава. Той е на около 50 години. Арестуван е тази нощ във Венеция, където бил отседнал в луксозен хотел със съпругата си. Очаква се апелативен съд да задейства процедурата по екстрадирането на задържания към САЩ.

Българинът е бил осъден миналата година от окръжен съд в Ню Йорк по обвинения в измама и пране на пари. Той извършил въпросните престъпления от 2008 г. до 2015 г.

През 2015 г. българинът е бил арестуван, но след това пуснат под гаранция. Според обвинението, заедно със съучастници, чрез различни схеми и заплахи, успял да измами хиляди американски граждани. Щетите били за общо 2 милиона долара. Парите са изнесени извън САЩ посредством международни банкови мрежи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).