Хиляди се подписаха в петиция до ООН и ЕС за спиране на 5G

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
17:30 / 11.05.2020
4523
Международен апел за спиране на 5G на земята и в космоса набира скорост в интернет и вече е подписан от близо 278,262 души от 216 страни. Апелът е адресиран до ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европа и правителствата на всички страни.

Под апела подписа са си сложили известни учени, лекари, граждани, екологични организации. С него те призовавават за спешно спиране на внедряването 5G (пето поколение) безжична мрежа, включително 5G от космически спътници.

Те са на мнение, че 5G ще увеличи значително облъчването с радиочестотна радиация отгоре на вече функциониращите 2G, 3G и 4G мрежи за телекомуникации.

И продължават - радиочестотната радиацията е доказано вредна за хората и околната среда. Внедряването на 5G представлява експеримент върху човечеството и околната среда, който може да се определи като криминално престъпление съгласно международното право.

Според създателите на апела, ако плановете на телекомуникационната индустрия за 5G се реализират, никой човек, нито едно животно, птица, насекомо или растение на Земята няма да могат да избегнат облъчването, 24 часа на ден, 365 дни в годината, на нива на радиация десетки и стотици пъти по-големи от съществуващите днес, без никаква възможност да се скрият никъде на тази планета. Тези 5G планове заплашват да предизвикат сериозни, необратими ефекти върху хората и трайно увреждане на всички екосистеми на Земята.

През 2015 г. 215 учени от 41 държави алармираха Организацията на обединените нации (ООН) и Световната здравна организация (СЗО).  Те заявиха, че "последните многобройни научни публикации показват, че електромагнитните полета засягат живите организми дори на нива, доста под повечето международни и национални насоки“. Повече от 10 000 рецензирани научни изследвания показват вредата за човешкото здраве от радиочестотната радиация. Ефектите включват промени в човешкото тяло като промяна на сърдечния ритъм, променена генна експресия, променен метаболизъм, променено развитие на стволови клетки, рак, спонтанен аборт, затлъстяване, диабет, а при децата - аутизъм и хиперактивност с дефицит на внимание.

Виж коментарите (10)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).