Един от най-богатите руснаци се е самоубил

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:22 / 06.05.2020
6549
Руският въглищен магнат и милиардер Дмитрий Босов се е самоубил в нощта срещу 6 май, съобщават руски медии.

Според информациите тялото му е намерено в дома му в село Усово, като двама негови приближени са потвърдили за смъртта. Най-вероятно става въпрос за самоубийство.

Основният бизнес на 52-годишният Босов идва от добива на въглища, като той е собственик на "Сибантрацит" и "Востокугль". Тази година той беше включен в класацията на сп. Forbes за доларовите милиардери на Русия, като личното му състояние се оценява на 1,1 млрд. долара. Така според класацията на списанието Босов е на 86-о място сред най-богатите руснаци и 1851-о в световен мащаб.

Босов уверено напредваше през последните години по стъблицата на успеха в Русия. Едната от неговите компании е спонсор на руската хокейна лига, в която периодични изяви има самият президент Владимир Путин.

Името на бизнесмена пък се появи в публичното пространство последно при неотдавнашната смяна на собствеността на авторитетния в. "Ведомости", като Босов беше сочен за един от източниците на парите за продажбата.

През 90-те той е начело на московското представителство на конгломерата Trans-World Group (TWG), който по това време контролира почти напълно руския сектор на металургията.

След разпада му Босов получава Красноярският алуминиев завод, който впоследствие продава, за да се захване с инвестиции във въгледобива, откъдето идва и сериозното му богатство.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).