ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok
Автор: ИА Фокус 23:00 / 22.04.2024Коментари (2)2202
©
Приложението Tik Тok Light може да бъде спряно в Европейския съюз, ако собствениците на социланата платформа не предоставят задоволителна информация за въздействието на новата функция върху психическото състояние на потребителите, съобщи днес Европейската комисия (ЕК).

Този ход ще бъде в съответствие със Закона за цифровите услуги на ЕС (DSA), който изисква от големите онлайн платформи и търсачки да направят повече за борба с вредното и незаконно съдържание или ще бъдат изправени пред глоби от до шест процента от годишните им приходи.

Ключова характеристика на споменатото приложение е програма за награди, която позволява на потребителите да печелят точки, докато изпълняват определени задачи на платформата, като гледане на видеоклипове, харесване на съдържание, следване на техните създатели или покана към приятели да се присъединят.

"Ако Tik Тok не предостави убедителни доказателства за безопасността на потребителите, което не е направил досега, ние сме готови да инициираме временни DSA мерки, включително спиране на функцията Tiktok Lite, за която подозираме, че може да доведе до пристрастяване", заявява европейският комисар за вътрешния пазарТиери Бретон.

TikTok разполага с 24 часа, за да представи доклад за оценка на риска за TikTok Lite или ще бъде изправен пред глоби, а китайската компания има срок до 3 май, за да предостави останалата поискана информация. Tik Тok пусна Tiktok Lite във Франция и Испания този месец, но Европейската комисия заяви, че компанията не е представила доклад за оценка на риска.


Още по темата: общо новини по темата: 1
29.12.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 23.04.2024 г.
+1
 
 
Да спират тая токсична апликация!
-1
 
 
Баси аргументите: да предоставят документ, който доказва какво влияние оказва новата функция на приложението върху психиката на хората. Не разбрах коя е тази нова функция, но мога смело да кажа, че и това приложение, и всички други подобни, които напоследък правят така, че хората постоянно са в телефона, водят до зомбиране и прогресивно затъпяване с особено бързи темпове. И когато ЕС и неговия тоталитарен парламента започнат да приказват - херпеси ми избиват по носа и горната устна. Крив ви е Китай и се чудите какво да направите. Само гледайте и той да не ви врътне кранчето на евтините стоки, че тогава сте готови умрели: сега само лежим в гроба с полуотворен капак. Китай ще ни зарови!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: