Два автомобилни гиганта се сляха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:02 / 31.10.2019
4143
Италианският автомобилостроител Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) и френският Пе Ес А (PSA) обявиха, че са се споразумели единодушно за сливане с равни дялове 50 на 50 на дейностите на двете групи, създавайки четвъртата по големина в света автомобилна компания, предадоха световните агенции. Централата на новото предприятие ще бъде в Холандия.

Акционерите на двете групи ще държат съответно 50 процента от капитала на новото предприятие и ще делят поравно постъпленията от това сливане, се казва в съвместно комюнике.

Управителният съвет ще се състои от единайсет члена - петима назначени от Фиат Крайслер, петима - от Пе Ес А, а сегашният ръководител на френската компания, Карлос Таварес, ще бъде генерален директор

Късно снощи Бордът на директорите на компанията Фиат Крайслер одобри да се върви напред с разговорите за сливане с компанията Пежо.

Малко по-рано административният съвет на Пежо също е дал зелена светлина за сливане с Фиат Крайслер, предаде Франс прес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).