Днес е Международният ден за изкореняване на бедността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:20 / 17.10.2011
1091
Днес е Международният ден за изкореняване на бедността. Отбелязването му води началото си от 17 октомври 1987 г. На този ден над сто хиляди души се събират на "Трокадеро" в Париж, където през 1948 г. е подписана Всеобщата декларация за правата на човека, за да почетат жертвите на крайната бедност, насилие и глад. Те обявяват, че бедността е нарушение на човешките права и признават необходимостта хората да се обединят, за да защитят зачитането на тези права.

На 22 декември 1992г. Общото събрание на ООН обявява 17 октомври за Международен ден за изкореняване на бедността. В своята резолюция събранието призовава всички държави да посветят Деня на представяне и насърчаване на конкретни дейности, свързани с изкореняването на бедността и нищетата, неправителствените и международните организации - да подпомогнат държавите и Генералния секретар на ООН - да предприеме необходимите мерки за успешното честване на Деня.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Ужас в Истанбул, срути се сграда, има затрупани
В Германия положението е страшно
Нетаняху: Няма да има постоянно примирие в Газа, докато ХАМАС не ...
Туроператори: Туристи отменят резервации в последния момент зарад...
Израел си иска заложниците
Израел предложи прекратяване на огъня 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).