Българка в Москва: Хората са объркани, но повечето вече не одобряват Пригожин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:49 / 25.06.2023
2525
"Засега сме спокойни. Вчера беше доста спокойно. Ние с моя съпруг излязохме. Видяхме, че хората по улиците са спокойни. Въпреки, че вчера имаше няколко сигнали за бомби в молове и музеи, като цяло нямаше паника или истерия.“

Това разказа в ефира на Euronews Bulgaria за вчерашния, напрегнат за Русия, ден Десислава Кожухарова – българка, която живее в Москва.

Постоянно получавахме информация първо относно придвижването на Пригожин и ЧВК "Вагнер". Също така получавахме информация относно мерките, които са предприели властите, за да овладеят тази криза и мерките спрямо гражданите.

Българката каза, че властите в Москва са обявили утрешния ден за почивен, за да могат гражданите да се опазят от евентуална нова ескалация.

"Следим какво се случва в Украйна. Както аз така и моят съпруг. Естествено се надяваме, че няма да се стигне до последваща ескалация. В столицата животът е много спокоен. Това, което се шегуваме с мои приятели е, че, ако човек живее в информационен балон, може да си мисли, че не става нищо. Тук е като един паралелен свят. Има Телеграм канали и телевизия, но като цяло животът тук на място е спокоен“, разказа Кожухарова.

Пригожин до вчера беше гледан като герой, както и ЧВК "Вагнер" бяха гледани като герои на Русия. Много хора, когато в петък излезе този запис в официалния Телеграм канал, отказаха да вярват, че това е истина. Много хора, съдейки по коментарите в социалните мрежи, си мислеха, че това е фейк. Но предвид, че още в петък вечер администрацията на Путин реагира бързо и на Пригожин беше повдигнато обвинение, всякакви съмнения за фейк нещата отпаднаха.

"Реакциите и нагласите сега към Пригожин са много смесени. Повечето хора обърнаха своите нагласи от позитивни към негативни. Това, което много официални медийни канали поне в Телеграм призовават е неприязънта към Пригожин да не се разпространява към войниците от "Вагнер" и руската армия. В момента хората се опитват да си изяснят каква беше целта на всичко това. Предполагам, че в момента, в който това се изясни, може би обществото ще се успокои. Дали руснаците биха простили - не бих казала, но само времето ще покаже как всъщност трайно ще се изменят нещата“, отбеляза българката, живееща в Москва.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4445):
06.05.2024 На фронта загина Александър Пелешенко, двукратен европейски шампион по вдигане на тежести
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
Още новини от Международни новини:
Гореща вълна от Африка връхлита Балканите: 39 градуса в Гърция!
Почина актьор от велик филм
Уникални кадри от природен феномен, наблюдаван и в България
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Почина бизнесменът, смятан за "инвестиционната легенда" на всички...
Най-странното правило, което всички жени в кралското семейство тр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).