Българи - фалшификатори на валута и документи заловени във Франция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:13 / 30.10.2004
883
Двама български граждани и един македонски са задържани във Франция за взломна кражба и производство на фалшиви документи за самоличност и фалшива валута, съобщи Focus news, цитирайки източници от френската полиция. Задържаните са 31-годишната Екатерина М., 25-годишният Кънчо С. - и двамата български граждани и македонецът Зоран Давидовски, на 32 години. Те са заподозрени в извършването на взломна кражба от апартамент, от който са взели колекционерски марки на стойност над 80 000 евро и над 10 000 евро в брой.
При извършения обиск в апартамента, в който са живели на семейни начала Екатерина М. и Зоран са открити 200 неистински банкноти с номинал 100 евро, компютри, машина за поставяне на холограмни знаци, автоматичен пистолет, плака, необходима за производството на фалшиви банкноти, метал за производството на фалшиви златни кюлчета и фини златни листове на покритието им. Френските полицаи са намерили и голямо количество фалшиви бланки за италиански шофьорски книжки и документи за самоличност, както и част от откраднатите марки. Македонският гражданин Зоран Давидовски се е движел с фалшиви документи, станало ясно по време на ареста. 25-годишният Кънчо С. пък е заявил, че е бил принуждаван да помага при производството и разпространението на фалшивите документи и валута. И на тримата е наложена постоянна мярка "задържане под стража".
Пред агенция "Фокус" главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов подтвърди информацията за ареста на двамата български граждани. "За пореден път съвместното оперативно полицейско сътрудничество между българските и чуждите спецслужби е ползотворно", коментира главният секретар на МВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Няколко мълнии паднаха на метри от цяло семейство
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).