Американски войници в Ирак се разбунтуваха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:44 / 16.10.2004
1566
Американското командване в Ирак разследва инцидент, при който 19 военнослужещи от 343-ти интендантски батальон, дислоциран в южноиракския град Талил, са отказали да участват в операция за доставка на гориво в зоната на бойни действия, съобщи Асошиейтед прес.
"Бунтовниците" заявили, че конвоят, в който трябвало да бъдат включени, не се охранява достатъчно, а камионите, превозващи горивото, са в лошо техническо състояние.
Според представители на командването някои от военнослужещите са обявили отказа си да изпълнят заповедта по надлежния ред. Други, обаче, по думите на офицер, пожелал анонимност, "са предпочели да изразят съмненията си в неподходяща форма, нарушавайки по този начин дисциплината."
Войниците, отказали да изпълнят заповедта, засега не са арестувани, но са разпитани от военната полиция. Според информация от техните роднини, обаче, на някои от тях са наложени ограничения. Военнослужещата Амбър Макклийни разказала на майка си по телефона, че в колоната нямало нито един бронетранспортьор, камионите били в толкова лошо състояние, че можело да се повредят във всеки момент, освен това горивото било "мръсно". Няколко войници, отказали да пътуват в такива камиони, са арестувани и се намират под въоръжена охрана, допълнила Макклийни.
Военните колони са любима цел на въоръжената съпротива в Ирак, коментират наблюдатели. Под някоя от колите се взривява бомба, след което целият конвой бива обстрелван с автомати и гранатомети. Шофьорите на камиони често стават жертви като заложници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).