Зъболекар от САЩ е обвинен за убийството на лъв-символ на Зимбабве

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:34 / 30.07.2015
2093
Американец е обвинен в убийството на лъва Сесил, живял в защитен резерват в Зимбабве, предаде Би Би Си. Общественият отзвук съсипа бизнеса на мъжа, който е зъболекар с частна практика.

Уолтър Палмър убива с лък и стрела лъва Сесил, след като е бил примамен отвъд края на защитения резерват в Зимбабве. Смята се, че Палмър е платил близо 55 хиляди долара, за да може да убие животното.

След като новината за смъртта на обичания лъв Сесил започва да циркулира из социалните мрежи, зъболекарският кабинет на Палмър е моментално затворен. Фейсбук страницата му бе деактивирана след атака от природозащитници и хора, потресени от жестокостта към величественото животно.

По думите на зъболекаря, обаче, той не е знаел, че Сесил е защитен и известен лъв в Зимбабве. Палмър казва, че е бил подведен от организаторите на сафарито. Двамата мъже го уверили, че всички документи са изрядни и няма проблем да застрелят лъва.

При проверка по-късно е установено, че лъвът е подмамен незаконно, като извън рамките на резервата е ранен, за да не може да избяга. На следващата сутрин Палмър и двамата бракониери откриват животното и тогава зъболекарят нанася фаталния удар.

Междувременно започнаха да се появяват и снимки на Уолтър Палмър по време на други сафарита, в които е участвал. Това накара потребителите на социалните мрежи да започнат петиция "Справедливост за убийството на лъва Сесил".

До момента са събрани 265 хиляди подписа, като хората призовават Зимбабве да спре да издава разрешителни за убиване на застрашени животни.

В интервю за места американска телевизия Палмър обясни, че ще съдейства по всякакъв начин на разследването, но все още никой не се е свързал с него.

Двамата местни ловци, организирали сафарито, са обвинени в бракониерство и са заплашени от пет години затвор според законодателството на Зимбабве.

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Мастагарков с призив към шофьорите пушачи: Моля Ви, не го правете...
Почина световноизвестен дизайнер, правила расото на Папа Йоан Пав...
Баща му е български арменец, майка му рускиня, световноизвестен е...
Не перете дънките си в пералня. Ако са мръсни - накиснете ги за ч...
Златното момиче Катрин Тасева с пищно кръщене на сина си в новото...
Сценаристите на "Под прикритие": Как е възможно БНТ да отпуска бю...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).