Зашеметяващо луксозна българска яхта, собственикът е неизвестен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:27 / 16.04.2024
4237
От видео, качено в "Ютъб", става ясно, че супер луксозна българска яхта, се продава. Яхтата се казва Marie-Joseph, а на самата нея е изписано "Burgas, Bulgaria".

В момента се намира в AG-Персийския залив. Общата й дължина  е 24 метра, а ширината й е 11 метра. Оценява се на близо 11 милиона долара. 

Собственикът на тази яхта обаче си остава неизвестен.

"През последните месеци в публичното пространство се появиха информации за продажбата на яхта с наименование "Burgas, Bulgaria", на стойност 11 млн. долара. По информация на медиите, това е една от най-луксозните яхти, които се намират на пристанище в Дубай. Към бургаските народни представители се обърнаха граждани и медии с резонни въпроси, свързани със собствеността на яхтата, регистрацията й в България и платените такси към българската държава“, пишат до министъра на транспорта депутатите Андрей Рунчев и Галя Василева от ГЕРБ-СДС.

Те са поискали министър Георги Гвоздейков да ги информира дали яхтата "Burgas, Bulgaria" е регистрирана в България и кога, имала ли е престой на българско пристанище, какви такси са платени, кой е собственикът ѝ, дали той е представил документи за произход на средствата, с които я е закупил, пише сайтът Actualno.com.

"След извършена справка в администрирания от Изпълнителна агенция "Морска администрация“ регистър на корабите в България бе установено, че не съществува регистрация на плавателен съд с наименованието "Burgаs, Bulgaria“ в корабния регистър. Не е открит и плавателен съд с така подадените идентификационни данни "Burgas, Bulgaria“, за който да са регистрирани движения и престой в пристанищата и наличните регистри на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“, разработени за проследяване на движението и пребиваването на кораби в българските пристанища я териториалното море", е отговорил министърът.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Рибар улови 85-килограмов сом
Шеф Манчев променя правилата в "Черешката на тортата"
Певицата Росица Пейчева показа новороденото си бебе
Марк Зукърбърг стана на 40, показа трите си дъщери
Познава го не само цяла България, но и милиони по света - днес ст...
Ще се изненадате кои са най-използваните банкноти у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).