Японският "Сакуран" и "Контрол" от режисьора на клиповете на Депеш Мод са филмите днес на Киномания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:57 / 13.11.2007
2050
Днес на Киномания ще можете да гледате "Сакуран" и музикалният филм „Контрол".
"Сакуран" на Мика Нинагава е ранната прожекция на Киномания. Филмът с начало 18.30ч е за историята на куртизанка, живееща в във величествения град Едо. Тя е решена да живее живота си така, както й доставя удоволствие.

Музикалният филм „Контрол" от 20.45ч. е дело на Антон Корбийн (режисьор на повечето от клиповете на "Depeche Mode"). Актьорският състав е от класа: Сам Райли, Саманта Мортън, Александра Мария Лара.

 

Сакуран 18.30ч
Sakuran
Япония, 2006, 110 мин.,
Режисьор: Мика Нинагава
Сценарий: Юки Танада (по мангата на Мойоко Ано)
С: Ана Цучия, Кипей Шиина, Хироки Наримия, Йошино Кимура, Михо Кано, Масатоши Нагасе, Минами
Токио някога е бил малко рибарско село на име Едо. Градът дължи бързото си разрастване на факта, че през 1603 г. шогунът Токугава Йеясу решава да основе столицата на страната на място, колкото се може по-отдалечено от императорския град Киото. Едо скоро се превръща във величествен град. Всеки, който преминава през Голямата порта на новата столица, се озовава в бляскав свят на удоволствия и развлечения, където в квартала Йошивара елегантните публични домове се простират в протежение на цял километър. От куртизанките, работещи там, се очаква да са посветени в музиката, танците и салонните игри, както и в изкуството на аранжиране на цветя.
"Сакуран" разказва историята на жена, живееща в бляскавия свят на Йошивара, която е решена да живее живота си така, както й доставя удоволствие.

 

Контрол 20.45ч
Control
Великобритания-Австралия-Япония, 2007, 121 мин.,
режисьор - Антон Корбийн
по книгата "Touching from the Distance" от Дебора Къртис
в ролите:
Сам Райли, Саманта Мортън, Крейг Паркинсън, Александра Мария Лара, Джо Андерсън, Джеймс Антъни Пиърсън, Хари Тредуей
Феновете на "Джой Дивижън" чакат с нетърпение игралният дебют на световноизвестния фотограф и режисьор на клиповете на Депеш Мод Антон Корбийн. "Контрол" е завладяващ филм за твърде краткия живот на Йън Къртис - вокалистът на групата и една от най-митичните пост-пънк персони. Снимайки в ярко черно-бяло, Корбийн за пореден път отдава почит на Къртис и значителния му принос в музиката, както направи и в прословутия си клип "Atmosphere", заснет през 1988 г.
Филмът е вдъхновен от автобиографията на вдовицата на Къртис - Дебора (изиграна тук от изключително впечатляващата Саманта Мортън), за която той се жени съвсем млад. Сюжетът проследява Къртис (великолепно изпълнение на Сам Райли) от годините му като мечтателен, отнесен тийнейджър - танцуващ на музиката на Дейвид Боуи в стаята си - до самоубийството му на 18 май 1980 г., в нощта преди групата да замине за първото си американско турне.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Снимат една от най-големите италиански продукции в България
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...
Евгени Минчев обиди Мария Бакалова. Унижението: От коя бакалия Ви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).