ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Възможно ли е да теглим безлихвен кредит?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:54 / 08.02.2024Коментари (0)5075
©
Преди години понятието кредит с 0% лихва звучеше нереалистично, а днес вече безлихвени кредити се предлагат на много места. Какво представляват те, има ли някакви уловки и кой може да тегли такъв заем ще разберем в следващата статия.

Какво е безлихвен кредит?

Както самото име подсказва, при този кредит не се начисляват лихви - тоест връщате толкова, колкото сте взели. Става дума за малки суми, които трябва да се погасят в кратки срокове. Един безлихвен кредит Vivus например може да бъде от порядъка на от 50 до 600 лв. Това позволява на клиентите да се запознаят с услугата и да преценят дали тя си заслужава, в случай че след време решат отново да се възползват от нея.

Някои банки също отпускат безлихвени кредити, като техният лимит е по-висок. Въпреки това не си представяйте някакви колосални суми. Целта на този вид заем е да ви помогне да закърпите временна дупка в семейния бюджет, а не да се превърне трайно решение за финансовите ви несгоди.

Трябва да се направи уточнението, че безлихвеният кредит се отпуска само веднъж на едно и също лице. Най-често се предлага на клиенти, кандидатстващи за първи заем.

Наистина ли няма лихви и такси?

Точно така - ако спазите всички условия по договора, не дължите никакви лихви. Разбира се, сумата трябва да бъде върната в посочените срокове. Ако просрочите плащането, започва да тече наказателна лихва или може да ви бъдат начислени наказателни такси и комисионни.

Всяка фирма процедира различно. Препоръчително е да прочетете условията от начало до край и ако има някакви неясноти около тях, да се допитате до кредитен консултант за повече разяснения.

Във Vivus предоставят изчерпателна информация и пълна прозрачност по време на целия процес, така че можете да бъдете сигурни, че сте в добри ръце. Уверете се, че отговаряте на всички критерии и че разбирате отговорността, с която се нагърбвате, преди да кандидатствате за безлихвен кредит. И най-важното - проучете дали фирмата, на която сте се спрели, изобщо предлага такива заеми.

За кого е подходящ безлихвеният кредит?

Безлихвеният кредит е чудесна възможност за хора, изправени пред внезапно възникнали финансови затруднения, които са сигурни, че могат да възстановят сумата навреме. Голям плюс би бил, ако имате добра кредитна история в ЦКР.

За да вземете безлихвен кредит от Vivus например, трябва да имате навършени 19 години и валидна лична карта. Задължително е да сте български гражданин. Не се изискват много документи.

Как се взема безлихвен кредит?

Процесът на кандидатстване е доста улеснен и опростен, така че всеки може да се справи без проблем. Ако посещението на офис ви дава повече сигурност, тогава
©
трябва да се отбиете до клон на избраната от вас компания. Ако пък предпочитате комфорта на дома си, бихте могли да се регистрирате на сайта на съответния кредитор. Попълва се стандартен формуляр, където освен данните от личната карта и телефон, се посочват желаният срок и необходимата сума.

В момента, в който изберете размер и срок на заема, кредитен калкулатор ще изчисли крайната сума за връщане, която в случай на взимане на безлихвен кредит следва да съответства на сумата, която теглите. Вие сами решавате за колко дни да изплатите задълженията си. Съветваме ви датата, на която се спрете, да е след получаване на месечното ви възнаграждение, за да имате достатъчно време да се изплатите на компанията.

Добрата новина е, че когато бъдете одобрени, средствата ще постъпят мигновено по вашата банкова сметка. Колко бързо ще се визуализират те в нея, зависи изцяло от банката ви и това дали кредиторът също има сметка в нея. Има вариант да вземете парите си на каса на EasyPay.Вие избирате по какъв начин да получите сумата.

След това няма ограничения за какво може да я ползвате. От съществено значение е да проявите коректност и да върнете кредита в посочения в договора срок. Така ще покажете на фирмата, че сте надежден платец и ще имате възможност да се възползвате от по-добри условия при следващи заеми. По този начин ще изградите добро кредитно досие, което ще ви позволи да теглите по-големи суми и от други институции.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Футбол - други
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: