Венета Борисова влиза в бизнеса с недвижими имоти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:23 / 29.06.2023
10412
Щерката на Бойко Борисов е вече бизнес дама. 40-годишната Венета, която дълги години не работеше, се е решила да създаде свой собствен бизнес, писа "Ретро“.

В края на април тази година дъщерята на лидера на ГЕРБ е регистрирала първата си частна фирма на територията на София. Дружеството се казва "Бест Вю Пропъртис" ООД, а Венета е единствен собственик. Тя е основала фирмата със стартов капитап от едва 1000 лева. 3а управител обаче е назначила мъж на име Деан Гюровски, който не е известен в публичното пространство и няма други бизнеси на свое име. 

Справка в Търговския регистър показва, че Венета ще развива бизнес  с недвижими имоти.

В бизнеса за милиони Венета ще успява да печели добре, тъй като при всяка сделка фирмата й ще взема комисиона. Традиционно брокерите прибират 3% от сумата, което означава, че ако щерката на Бойко продаде къща за 500 хиляди лева, ще спечели 15 хиляди за себе си.

Търсенето и намирането на клиенти обаче е предизвикателство за новите в сферата, тъй като конкуренцията между канторите за недвижими имоти е повече от жестока. За момента Венета няма работници във фирмата си, но ако новото начинание потръгне по мед и масло, е възможно да разшири колектива.

Въпреки че все още е в майчинство, дъщерята на Бойко Борисов явно няма намерение да развива начинанието си от дома и вече си е наела собствен офис. Той се намира в бизнес сграда на столичния бул. "Симеоновско шосе". Дъщерята на 6ившия премиер също живее в Банкя, а пътуването ще й коства едва 30 минути.

Венета е плод на любовта на Борисов с бившата му съпруга - лекарката Стела Костова.

След развода им тя заминава в Америка, а дъщеря им също известно време живя при нея. В Щатите Венета отива, за да продължи образованието си след гимназията и да сбъдне мечтите си за реализация. Тя се отдава на учението и взема цели три дипломи от престижния Калифорнийски университет - по международни икономически отношения, бизнес администрация и финанси.

Става част и от женския тенис от6ор на колежа "Фулъртън" в Калифорния и името й влиза в списъка на декана за отличници. След дипломирането си започва работа в международно дружество, където трупа стаж, но за кратко. През 2013 г. тя взема решение да се прибере от Лос Анджелис обратно в родината и да свие семейно гнездо с любимия си Иван в Банкя.

Преди години Борисов коментира пред медии, че дъщеря му не успявала да си намери работа у нас заради притеснения, че където и да бъде назначена, ще бъде коментирано, че баща й е помогнал. "Стои момичето, плаче и казва: "Не мога!" Ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата. Пратя ли я на държавна работа, това ще бъде "гейт", сподели бившият премиер тогава. Очевидно след 10 години у дома и пълна отдаденост към семейството и децата си Венета все пак се е решила да потърси професионална реализация в имотния бизнес, основавайки първата си собствена фирма.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).