Учени с нечувано откритие: С тази напитка ще забавим стареенето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:37 / 09.06.2023
7542
Енергийните напити са новият елексир на живота, който забавя стареенето, показа проучване на учени. Установено било, че тауринът - химикал, който обикновено се съдържа в енергийни напитки увеличава продължителността на живота на мишките и сега изследователите искат да го изпробват с хора.

Екип от изследователи от Колумбийския университет в Ню Йорк установи, че нивата на таурин спадат с 80 процента през целия човешки живот.

Тестът върху мишките показал, че животът им се удължава с три до четири месеца. А добавянето на таурин в маймуните показало, че подобрява здравето им значително, съобщи UNILAD, цитиран от "Телеграф".

Д-р Виджай Ядав, ръководител на изследователския екип, споделя: "Това проучване предполага, че тауринът може да бъде еликсир на живота в нас, който ни помага да живеем по-дълго и по-здравословно“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Видео на танцуващо мече на пътя побърка интернет
Веществото от Хималаите, което удължава живота и подпомага здраве...
На 50 години Росица Пейчева стана майка за трети път
Дивна: Подкрепата идва от най-неочакваните места, от цялата вселе...
Този град е съвсем близо до България, а цените са: Обяд за двама ...
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).