Twitter изчезна, Мъск го претопи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:27 / 12.04.2023
1254
Twitter вече не съществува като компания, след като нейният собственик Илон Мъск сля компанията за социални мрежи с друга своя компания, наречена X Corp.

Според документи на федералния съд в Калифорния от 4 април всички акции на Мъск в Twitter са прехвърлени на X Holdings Corp.

Предполага се, че тази стъпка е сигнал за следващата фаза от плановете на Мъск да създаде "приложение за всичко". X Corp може също така да действа като бъдеща компания-майка за останалите бизнеси на Мъск: Neuralink, SpaceX, Tesla и The Boring Company, пише Daily Mail. 

Мъск и преди е заявявал, че купуването на Twitter за 44 млрд. долара през октомври 2022 г. е послужило като "ускорител за създаването на X - приложението за всичко". Изглежда, че шефът на Twitter намеква за новината с доста неясен туит, в който се казва просто: "X". Документът посочва единствено, че "Twitter Inc. се е вляла в X Corp. и вече не същестува". 

Той е подписан от международната юридическа компания Willkie Farr & Gallagher LLP, както и от адвокатите Джонатан Патчен, Майкъл Готлиб, Мерил Конант Гувернски, Кристин Е. Бендер и Юхан Алис Чи. 

"X Corp. е частна фирма, регистрирана в Невада и с основно място на дейност в Сан Франциско, Калифорния", пише още в документите.

Новината идва, след като Мъск призна, че поемането на управлението на Twitter е било трудно и че е бил "постоянно атакуван". 

В доста спонтанно организирано интервю за BBC той разказа за причините за съкращаването на хиляди служители и за настоящото финансово състояние на Twitter.

"Въпросът е, че компанията ще фалира, ако не намалим разходите незабавно", каза Мъск.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Маги Халваджиян: Иде краят на капките?
Звезди вдигнаха тайна сватба
Вместо скоба - нов начин за борба с незаконното паркиране
Деси Стоянова влезе в студените води на Черно море
Мъжът на Галена Великова издаде тайна, която тя не пожела да коме...
Много домакинства има този уред вкъщи, а не подозират колко опасе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).