Търсят се 100 български деца и младежи, които да се обучават на космически технологии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:53 / 17.02.2016
3118
Остава още малко време, в което деца и младежи могат да подадат своите есета и видео записи, за да кандидатстват в конкурса на Space Camp и да посетят един от трите космически лагера на НАСА в света през лятото на 2016 г. 

За да даде повече информация за  и целите на програмата, свързани с обучението на младежи от цял свят в ценности, основани на създаването на глобално приятелство през космическите технологии, наука и изследвания, в България пристига Толга Йълдъръм, мениджър на фондацията "Global Friendship Through Space Education". 

По време на неговата визита ученици, родители и учители, както и партньорски училища, ще получат възможност да зададат своите въпроси относно космическия лагер. Ще бъдат разяснени, както подробности относно базата, конкретната организация на обученията, така и за престижните сертификати, които всеки участник получава след успешното завършване на програмата. Българската квота за участие в космическия лагер на НАСА е ограничена.

Да участват в космическия лагер Space Camp имат право деца и младежи между 9 и 15 години. Център за творческо обучение предоставя 5 стипендии на индивидуални кандидати, отличени с най-добри есета или видео-есета, като за 2016 г. темите са, както следва:

Тема 1. Земята, Марс и скритата вселена. (300 думи)
Тема 2. Океан и космос - две вселени - едно бъдеще. (500 думи)
Тема 3. Космически пейзажи - далечните галактики и ехото от големия взрив. (500 думи)

През 2016г. на инициативата партнират училища и организации от Варна, Силистра, Русе, Кюстендил, Пловдив, Разград и София, а пълен списък с партньорите ще бъде публикуван скоро. Между 23 и 25 февруари специален гост в България ще бъде Толга Йълдъръм, мениджър на фондацията "Global Friendship Through Space Education", която вече 11 години предоставя стипендии на деца и младежи от България. 

През 2016 г. за пръв път ще бъде представена международната програма за бъдещи изследователи на Space Camp - Future Explorers.

Център за творческо обучение кани всички желаещи да вземет участие в информационна среща за ученическата космическа програма Space Camp Turkey 2016, която ще се проведе в Пловдив на 24 февруари (сряда), 18:00 - 19:00 часа,в Учебен център "Green magic" на бул. "Марица" №154, секция 1А.

За да заявите своето присъствие е необходимо да попълните регистрационната форма на следната връзка. Можете да откриете формата и на сайта на Центъра за творческо обучение, който е официален представител на Space Camp за България: www.cct.bg.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).