Това е най-миризливият плод на света, но е божествено вкусен

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
14:38 / 08.02.2024
2399
Знаете ли кой е най-миризливият плод в света? Sofia24.bg ще ви разкаже за един от най-любимите плодове на азиатците, а именно дуриан, който там наричат  - "Цар на плодовете". Това е голям плод, но с толкова силна миризма, че в някои държави в Азия е забранено да бъде пренасян и консумиран в затворени помещения, а също така в градския транспорт. Въпреки това той е любим на много хора в тази част на света. 

Ако се абстрахирате от силната и неприятна миризма, това е един много сладък на вкус плод. Азиатците го прибавят при приготвянето на десерти. 

В състава му се включват редица витамини и минерали като вит. C, вит от група B и магнезий. Една чаша от 243 грама съдържа мазнини 13 грама, въглехидрати 66 грама, фибри 9 грама, протеин 4 грама, витамин C - 80% от дневната стойност необходима на човека, тиамин: 61%, манган 39%, калий: 30%, рибофлавин: 29% мед - 25%, фолат - 22%, магнезий - 18% и ниацин - 13% и витамин B6: 38%. Калориите са 357=

През януари 2023 г. психологът Иван Владимиров - Нав, който бе застрелян в София, бе на посещение в Тайланд. Тогава той публикува на личната си страница във Facebook снимка на този причудлив плод и написа: "Тук се случват ежедневни чудеса за сетивата. Това не коя да държава, а Сиам, родината на сиамските котки и на сиамските близнаци. Затова ще споделя няколко от моите любимости. 

Дуриан - плод без аналог, колкото смрадлив, толкова и вкусен (8-15 лв в зависимост от размера парче). Само не влизайте с него в затворени пространства като рейсове и стаи, че ще ви изгонят".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Снимат една от най-големите италиански продукции в България
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...
Евгени Минчев обиди Мария Бакалова. Унижението: От коя бакалия Ви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).