Той е на 92, но това не му попречи да се сгоди за шести път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:53 / 08.03.2024
3094
Медийният магнат Рупърт Мърдок се е сгодил за приятелката си, потвърди екипът му. Според информацията 92-годишният милиардер се среща с пенсионирания руски молекулярен биолог Елена Жукова (67 години), от няколко месеца.

Сватбата, която се очаква да се състои в лозето на имението му в Калифорния тази година, ще бъде петият брак и шестият годеж на Мърдок.

Според New York Times, сватбата е насрочена за юни и поканите вече са изпратени. Говореше се, че роденият в Австралия милиардер е започнал да се среща с Жукова скоро след като годежът му с бившия полицейски свещеник Ан Лесли Смит беше внезапно прекратен през април 2023 г.

Двойката се е запознала на парти, организирано от една от бившите му съпруги, родената в Китай предприемачка Уенди Денг.

Другите бивши съпруги на Мърдок са австралийската стюардеса Патриша Букър, родената в Шотландия журналистка Ана Ман, Уенди Денг и американският модел и актриса Джери Хол.

Жукова преди това е била омъжена за руския петролен милиардер Александър Жуков, а дъщеря им Даша беше омъжена за руския олигарх Роман Абрамович до 2017 г.

Рупърт Мърдок започва кариерата си в Австралия през 50-те години на миналия век, като най-големият връх в кариерата му е покупката на вестниците News of the World и The Sun във Великобритания през 1969 г. По-късно той закупува редица американски медии, включително New York Post и Wall Street Journal.

През септември Мърдок обяви, че се оттегля от водещата роля в своята медийна империя, предавайки управлението на сина си Лаклан и по-късно поемайки ролята на почетен председател както на Fox, така и на News Corp.

New York Times съобщава, че бракът на Мърдок с Жукова едва ли ще засегне бъдещето на бизнеса му, който се управлява от четирите му най-големи деца, пише businessnovinite.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6365):
19.05.2024 Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
19.05.2024 Ергенът се изложи много в ефира на bTV
19.05.2024 Легендарна тв водеща: "Шок и ужас" бе най-трудната ситуация в кариерата ми
19.05.2024 Крал Чарлз III уважи Васко Василев, двамата разговаряха в Лондон
19.05.2024 Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възстанови се като по чудо
19.05.2024 Българката, която е особено популярна в Турция, Франция и ОАЕ: Отне ми доста време да бъда една от тях
Още новини от Любопитни новини:
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
Ергенът се изложи много в ефира на bTV
Легендарна тв водеща: "Шок и ужас" бе най-трудната ситуация в кар...
Пазаруването на евтини стоки от "Тему" и други китайски сайтове к...
Известни Тик Токъри станаха родители за втори път
Пестим ли гориво, ако изключим климатика на колата?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).