Театър "Зад канала" гостува в Пловдив с комедията "Скъперникът"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 10.04.2014
2149
Малък градски театър "Зад канала" гостува в Пловдив с комедията "Скъперникът" на 14 април от 19:00 на сцената на дома на културата "Борис Христов".

Литературната класика по Молиер ще оживее по необикновен начин и на пловдивска сцена. Театралният хит на изявената българска режисьорка Лилия Абаджиева ще наслади сетивата Ви.

Актьорският екип е звезден: ВЛАДИМИР ПЕНЕВ, АЛЕКСАНДЪР КАДИЕВ, АЛБЕНА МИХОВА, АНТОНИЙ АРГИРОВ, ЕВГЕНИ БУДИНОВ, ЛУИЗА ГРИГОРОВА, ВЕСЕЛА БАБИНОВА, ИВАН ПЕТРУШИНОВ, ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ, ЛЮБОМИР КОВАЧЕВ.

В постановката "Скъперникът" и комедията, и страстта са налице. От сцената блика невероятна и заразяваща енергия - актьорите не се спират нито за секунда, забъркват се в комични и трагични каши, борят се един с друг и със себе си (словесно и физически) и не ни дават миг спокойствие. Лилия Абаджиева ни представя една всепоглъщаща страст - страст да контролираш, да притежаваш, да трупаш (изключително актуален проблем и днес, 400 години след първото представление на пиесата) и последиците от тази болест върху човека и неговото обкръжение.

Спектакълът е с награди ИКАР 2014 за водеща мъжка роля на Владимир Пенев, за поддържаща роля на Александър Кадиев и за режисура на Лилия Абаджиева.
Търсете билети на касата пред Община Пловдив.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Миската Венцислава Тафкова изневери на диетата си
Ники Минаж се извини
Завинаги загубихме голям глас на рока
Промени в един от най-известните ресторанти
Ако комбинирате чесън и куркума заедно, ето какви са ползите
Известна моделка е втората водеща до Александър Сано в "Островът ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).