Световен рекорд! Хванаха чудовищен шаран, тежащ 51,2 килограма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:01 / 05.12.2018
20006
Записан е нов световен рекорд за най-голям шаран, уловен с въдица! Рибата прилича повече на охранено прасе, отколкото на воден обитател. Издърпана е само преди няколко дни от холандеца Мишел Схунмакерс, съобщава "България Днес".

Чудовищният шаран тежи точно 51,2 кг. Хванат е в езерото Евро Аква в Унгария. Това е абсолютен световен рекорд и първият шаран на планетата с тегло над 50 килограма. Исполинът е дълъг 113 см, но формата му е по-скоро кръгла. Има и огромен тумбак. Любопитното е, че шаранът е гол и без люспи.

Щастливият въдичар признава, че всеки ден подхранвал мястото с десет килограма захранка. Замятал на разстояние 50 метра от брега.

Колосалната риба веднага беше официално призната за новия световен рекорд. След кратка фотосесия шаранът отново се озова във водата на свобода.

Предишният рекорд се задържа малко повече от година. На 21 октомври 2017 г. беше хванат шаран с тегло 49 килограма.

Любопитното е, че световният рекорд за шаран, уловен от жена, също принадлежи на Холандия. Въдичарката Лизет Буендерс държи върха с риба с тегло 38,2 от езерото Херон във Франция.

Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).