ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Съпругът на Сашка Васева: В момента сигурно тежи 40 килограма. Получава черни петна, понякога не знае къде е
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:07 / 23.10.2021Коментари (1)50396
©
Сашка Васева е сред емблемите на попфолка, който избуява в зората на демокрацията. Изпълнителката на популярния преди години хит "Левовете в марки“ повече от десет години се бори с тежък сериозен проблем, свързан със зрението й, което започва да отслабва преди време, за да се стигне днес до пълна слепота.

Първоначалната диагноза на певицата е диагноза атрофия на зрителния нерв – заболяване, което не се лекува. Преди месец обаче се оказва, че диагнозата е грешна. Васева заминава за Германия, където от 40 години живее съпругът й Христо Бакърджиев. Двамата посещават специализирана клиника в Мюнхен, където й откриват тумор в мозъка. Започват веднага различни терапии и вливания на системи. Налага се спешна операция, а на Сашка са й необходими 90 000 евро за лечението.  "Галерия“ се свърза с певицата и с мъжа й. 

Въпреки тежката ситуация тя не губи надежда – вярва, че Бог и хората ще й помогнат да се оправи. Опитва се да звучи бодро и оптимистично, но личи, че е уморена. Затова разговорът ни по телефона продължава с нейния съпруг Христо Бакърджиев, който е плътно до нея, контактува с лекарите в Германия и се грижи за осигуряването на парите за предстоящата тежка операция.

– Господин Бакърджиев, какво точно ви казват лекарите за състоянието на съпругата ви? Колко е голям туморът?

– Големината му e колкото едно яйце. В Германия ни дават гаранция, че операцията ще бъде успешна – интервенцията е сложна, но не е толкова тежка. Медицината много е напреднала и казват, че операцията от апендицит навремето е била по-тежка, отколкото сега тази.

– Жена ви има проблеми със зрението от дълги години. Изключително изненадващо е, че никой досега не е открил какъв точно е проблемът.

– И аз съм изумен. Със Сашка имахме разногласия известно време за специалистите, с които се консултираше. Оказа се, че е вървяла в грешката посока и едва неотдавна научихме истината за състоянието й. Можело е по-рано да се вземат мерки и сега може би щеше да е здрава. Всеки човек преминава през препятствия в живота си – важното е да ги преодолее.

– Чисто физически как се чувства Сашка?

– Отслабнала е много, сигурно в момента тежи 40 килограма. А каква жена беше! Туморът влияе и на центровете на мозъка. Получава черни петна, понякога не знае къде е. Но всичко ще се оправи, тя има здрав дух и е изключително сърцат човек.

– Правила ли е преди това консултации в Германия?

– За съжаление – не. Няколко пъти бях говорил с доктори, но тя не искаше да отиде на преглед, защото вярва в българските специалисти. Освен това е осигурена в България.

Попаднах на коментари, че Сашка не си е плащала осигуровките,

което е пълна лъжа. Лъжа са и историите, че сме пускали банкови сметки, за да ни се превеждат пари. Досега не сме получили една стотинка и се опитваме сами да се справим в този труден момент. Не сме обявявали никакви банкови сметки.

– Ще го направите ли все пак в някакъв момент?

– Много хора предлагат, обаждат се различни приятели. Положението с финансирането на операцията се развива доста бавно, а интервенцията е изключително спешна. Може би ще предприемем стъпка с дарителска сметка, но ще я обявим официално. Сумата е сериозна, има начини да се справим, но сроковете ни притесняват. Всяка секунда е важна. Докторите дори казват, че вече е трябвало да бъде направена тази операция.

– Има ли възможност за държавна помощ?

– Българската здравна система е трагична. Тези пари, които трябва да отиват за здравната система, се озовават по други канали и нечии джобове. Допреди този проблем Сашка не е боледувала, затова не сме й направили застраховка в Германия. Аз мога да й направя такава, само че процедурата е дълга, а сега сроковете ни притискат. Тук човек, ако има нужда, държавата е задължена да плати операцията. Не като в България да се правят дарителски сметки и хората да плачат и да се молят.

Само че Сашка никога не е искала да има немски паспорт,

защото казва, че е българка и патриотка. Затова очаква и помощ от българската държава. Винаги си е плащала осигуровките, никога не е боледувала, не е взимала наркотици, не пие, не пуши. Казват, че фолкът води до разврат, но ето – Сашка не прави нищо такова. Така че не трябва да се лепят подобни етикети. Но в България не само здравната система е проблем. Коментират пенсиите на естрадните изпълнители, а хората на изкуството ще умрат от глад, ако разчитат само на държавата. Добре че имат други средства, а не разчитат само на ниските пенсии, които получават.

– Сашка Васева е изключително популярна у нас. Пяла е на много заможни хора. Има ли възможност те да й помогнат сега?

– Мисля, че може, но тя не иска. Много хора няма я разберат, но това е нейният достоен избор. Тя няма да се обади, чака те сами да й предложат. Може би ако звънне, ще й помогнат, но тя не се обажда. Всеки си има характер.

– Много хора коментират, че навремето фолк изпълнителите са взимали големи бакшиши, и сякаш са изненадани, че нямате пари за операцията.

– В България мащабите са различни. Смешно е да се говори за големи суми. Може би за онези години са били големи пари, но кой от тези, които пееха едно време, разполага сега с големи финансови възможности, ако не е вложил в сгради или апартаменти.

Сашка от години дава средства по лекари – знайни и незнайни.

Уви, има много доктори, които мислят само за финансовото облагодетелстване. Във Франция ходихме при един гуру, индонезиец. Обещаваше, че ще помогне, а само това пътуване и срещите с него излязоха около 10 000 франка. Така че пари, каквито е имала, Сашка ги е дала по доктори. И е извадила от своя джоб, а не от нечий друг. Но това не е единичен случай. По едно време въпреки моите протести покрай приятелки беше тръгнала по ходжи и врачки, 90% от които са шарлатани. Мога да изредя много имена, при които е ходила безуспешно. Не съм я спирал, за да не каже после, че съм попречил на излекуването й. Обаче видях какъв е ефектът – никакъв и отрицателно във финансов план. Уви, практика е много хора да си дават последните пари на манипулатори. Животът в България просто е много груб. Затова хората са озлобени.


Още по темата: общо новини по темата: 3974
16.12.2022 »
30.09.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/663 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравната система си е отдавна трагична ама по време на кьочека не ви интересуваше
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: