ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Страхотна рецепта за разядка с яйца
Автор: Десислава Томева 23:00 / 16.04.2025Коментари (0)2106
© Blagoevgrad24.bg
Великден е на прага. Утре боядисваме яйцата! Ще се чукнем, ще изберем бореца и...Хладилникът ще заприлича на изложба на Моне – пъстър, но претъпкан. Яйца тук, яйца там, яйца навсякъде!

Не ги изхвърляй, не ги бутай в ъгъла с идеята "по-късно ще ги ям“ (което значи: ще ги забравя и после ще миришат подозрително). Вместо това – съхрани ги правилно и ги превърни в малки гурме съкровища.

Ако яйцата са добре сварени и не са спукани, могат да се съхраняват в хладилник до 7 дни.

Важно е да отбележим да не правите това:

– Не ги мийте яйцата след боядисване – черупката е пореста и може да пусне непоканени бактерии на гости.

– Прибирай ги в затворен съд или покрий с фолио – яйца с мирис на скара снощи... не, благодаря.

– Ако яйцето е стояло повече от 2 часа извън хладилника, изпращаме го с почести, но без да го ядем.

Има много и разнообразни рецепти, които ще ви накарат да не съжалявате, че боядисахте цяла кора яйца, а на обяда се чукнахте с не повече от 10.

Ето лека подсказка и две рецепти.

Яйчена мус брускета с авокадо и лимонова кора

Тези брускети са като изискано френско намигване към българската традиция: елегантни, свежи и без грам претенция.

Необходими продукти:

– 4 твърдо сварени яйца

– 1 зряло авокадо

– 1 ч.л. настъргана лимонова кора

– 1 с.л. лимонов сок

– 1 с.л. зехтин

– щипка сол и черен пипер

– хрупкави филийки (може и вчерашният хляб, преобразен като тост)

копър или мента за разкош

Как става магията:

Смачкваш яйцата, авокадото, добавяш аромати, намазваш щедро и украсяваш. Толкова. Но вкусът... ммм, вкусът си е от списание!

Яйчени “бонбони" с крема сирене и пушена сьомга

Да, нарекохме ги "бонбони“, защото изглеждат фино, малко луксозно и са ужасно пристрастяващи. Подходящи са и за гости, и за неделно его-глезене.

Необходими продукти:

– 6 яйца

– 100 г крема сирене

– 50 г пушена сьомга (може и остатъци от закуска)

– малко лимонов сок

– копър

– черен пипер

– щипка креативност

Начин на приготвяне:

Разрязваме яйцата по дължина, изваждаме жълтъка. Смесваме го с останалите вкусотии. Пълним обратно и украсяваме с артистизъм (или каквото ни се намира).


Още по темата: общо новини по темата: 171
25.04.2025 »
25.04.2025 »
24.04.2025 »
23.04.2025 »
23.04.2025 »
22.04.2025 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2025 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Великден 2025
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: