
ЗАРЕЖДАНЕ...
Сода и оцет за премахване на пестицидите от плодовете и зеленчуците | ||||||
| ||||||
Гръцката диетоложка Димитра Папамичу, която е специализирана в здравословното хранене, е дала няколко прости, домашни, ефективни и икономични идеи за избавяне от пестицидите и всичко останало. Папамичу е предложила няколко практически решения в зависимост от вида на храните. За чисти плодове и зеленчуци Плодове и зеленчуци с гладка кожа, като ябълки, грозде или домати: Супена лъжица сода за хляб се разрежда в литър вода, оставя се храната да се накисне за повече от 10 минути и се изплаква обилно с вода. Така ще се отървете от остатъците от пестициди, без да променяте вкуса или текстурата. Листни зеленчуци като маруля или спанак: Препоръчва се да смесите оцет, вода и сол, да разбъркате всичко заедно, да накиснете листата за 10 минути и след това да ги изплакнете. По този начин се отървавате и от всички насекоми или бактерии, които може да са по листата. Деликатни плодове като ягоди, боровинки или малини: Уязвими са преди всичко от химикали. Те трябва да се накиснат за 5 или 10 минути в оцет и вода, като се премахнат идеално остатъците. Освен всичко това е важно да се избират сезонни продукти от местни и надеждни източници, което подобрява качеството на храната и намалява излагането на третиране след прибиране на реколтата, пише actualno. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg