Служители на столичния зоопарк отглеждат маймунче у дома

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:39 / 16.02.2016
4062
Служители на Столичния зоопарк се грижат за новородено маймунче в домашни условия. Това става ясно от Фейсбук страницата на зоопарка. Животинчето се е родило на 31 януари тази година.

Малко след раждането специалисти установили, че майката няма кърма и не може да се грижи за бебето.

"Това обстоятелство наложи да бъде взето решението маймунчето да бъде отгледано от служители на Зоологическа градина София в домашни условия по тяхно желание.

Предполагаме се досещате, че както всяко човешко бебе, така и останалите бебета-примати имат нужда от денонощни грижи", пишат от зоопарка.

Те отбелязват, че две седмици след неговото раждане, маймунчето Алф се чувства отлично, храни се с апетит през три часа със специално адаптирано мляко, поспива си добре, игрив е и има огромно доверие на своите приемни родители.

Денонощните грижи за него ще продължат и през следващите месеци, които животинчето ще прекара под карантина заради високия риск да се разболее от болести, разпространени и сред хората.

"Рисковете са големи, когато такива животни се отглеждат без майка, но екипът ще направи всичко по силите си за отглеждането и оцеляването на маймунчето", обещават от зоопарка и обобщават: "Така за Зоологическа градина - София започна годината на Огнената маймуна!"

Източник: Нова тв


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"
Блатечки: На Великден бях в "Дисниленд" и не се майтапя
Една от най-обичаните пловдивчанки се завръща ударно
Лекарка от Пловдив разкри защо не сваляме килограми дори и да гла...
Финалът на детския конкурс на Мисис Европа в Пловдив предизвика и...
Родни звезди изпращат абитуриенти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).