Шефът на най-голямата руска банка не успя да запали новата "Лада" при представянето й

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:59 / 21.06.2023
2446
Шефът на най-голямата руска банка "Сбербанк", Герман Греф, не успя да запали новата Lada Aura. Това стана на представянето ѝ от изпълнителния директор на "АвтоВАЗ" Максим Соколов.

Lada Aura на практика е луксозната версия на седана Vesta. Тя е рекламирана като "автомобил за бизнесмени и държавни служители". Моделът направи официалния си дебют на международния икономически форум в Санкт Петербург.

Новата Lada е оборудвана с 1.8-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 122 конски сили. Той е съчетан с автоматична скоростна кутия. Интериорът е комфортен, с кожен салон и множество екстри. На централната конзола има голям дисплей, а отзад има доста свободно място за краката на пътниците.

Автомобилът получи много добри отзиви, преди в него да седне шефът на най-голямата руска банка. Греф изглежда видимо смутен от невъзможността да запали автомобила след 2 опита. Неговите помощници отворят капака на колата, а на помощ се притичва финансовият министър на Русия - Антон Силуанов. Именно той запалва новата Lada.

Проблемът се оказва доста елементарен. Греф се пробвал да стартира колата, докато лоста на скоростната кутия бил в режим Drive. Когато той пробвал да запали автомобила се задействал имобилайзера - защитата срещу стартиране на двигателя. Всъщност, причината новата Lada да не стартира, се оказват изрядно работещите й системи, коментират от руските автомобилни сайтове. Новата Lada Aura запалила веднага, когато скоростният лост бил поставен на P.


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Най-лошият кошмар за финалистките в "Ергенът" се сбъдна! Няма поб...
Чоткин отвя всички в Hell’s Kitchen и грабна голямата награда от ...
Поредната магнитна буря удари Земята
Джакпотът от тотото падна, вижте от кой град е късметлията
Рибар улови 85-килограмов сом
Шеф Манчев променя правилата в "Черешката на тортата"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).