ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Шампионът е ясен, но интригата в La Liga остава
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:24 / 11.05.2023Коментари (0)1856
©
https://unsplash.com/photos/DPYt6UBqgOg
За втори пореден сезон носителят на титлата в Испания стана ясен доста преди последния кръг. Барселона се завръща на върха след 4-годишно прекъсване, като 5 кръга преди края има нужда само от една победа, за да узакони и на теория 27-ия си шампионски триумф. И въпреки че спорът за първото място е решен, това не означава, че интригата в La Liga се е изпарила. Напротив, има доста интересни въпроси, които чакат своя отговор в оставащите мачове до приключване на кампанията.

Кой от двата мадридски клуба ще завърши на по-високо място в класирането?

Когато шампионът е ясен, това кой ще му бъде подгласник на пръв поглед не е толкова съществена тема. Само че когато говорим за битка между двата основни клуба в Мадрид - Реал и Атлетико, начинът, който ще бъде решена тази дилема съвсем не е без значение. И със сигурност мотивацията на “дюшекчиите" да станат вицешампиони е осезаемо по-силна. След като стана ясно, че няма как да стопи изоставането от Барселона, Кралският клуб насочи поглед към другите два трофея, които може да спечели - Кралската купа и Шампионската лига. Същевременно Атлетико се намира в най-добрата си форма от две години насам, не е ангажиран в други турнири и нищо чудно да завърши отново пред големия си градски съперник. А това се случи в 3 от предишните 5 сезона.

Барселона, Реал и Атлетико са трите постоянни представители на Испания в Шампионската, тъй като от 2012-та насам неизменно оформят тройката в крайното класиране, като разликата е само в това кой кое място ще заеме на почетната стълбичка. За кого остава четвъртото място, което също носи квота за най-силния клубен турнир на Стария континент? По всичко личи, че този път честта се пада на Реал Сосиедад. Тимът на Сан Себастиан натрупа преднина пред конкурентите, като за Бетис задачата вече изглежда илюзорна, а шансовете на Виляреал да измести баските от Топ 4 също не са особено големи.

Но ако обърнем поглед към битката за място в Европа, то там няма нищо сигурно. Дори и в лагера на “жълтата подводница" не могат да бъдат сигурни в международното си участие наесен. Борба за място в Топ 6 водят Бетис и Атлетик Билбао. А отборите под тях чакат развоя на финала за Кралската купа - в него победа на Реал Мадрид над Осасуна, ще направи атрактивна и седмата позиция, която носи класиране в Лигата на конференциите. Именно тимът от Памплона е един от потенциалните кандидати за това място в таблицата, но то може да бъде утешителна награда за един измежду Бетис и Атлетик Билбао, а защо не в битката да се включат и приятните изненади - новакът Жирона и столичният Райо Валекано. Твърде е възможно този въпрос да бъде решен буквално в последните секунди.

Борбата за оцеляване винаги е драматична

Два големи клуба се озоваха в ролята на застрашени през този сезон - Севиля и Валенсия. И докато андалусийци се отдалечиха от зоната на изпадащите, то на “Местая" продължават да треперят за мястото си в Ла Лига. Битката за спасение в Испания за пореден път се очертава да бъде особено драматична, като “прилепите" се конкурират за оцеляването си с отбори като Еспаньол, Хетафе, Валядолид, Кадис и Алмерия. Единственото сигурно е, че отборът на дъното - Елче, вече изпадна и на теория, но всички останали ще се борят до последния миг, в който имат шанс да останат в елита.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: