Руши Видинлиев се отърва от излишния си багаж с нова песен

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:56 / 27.03.2024
2974
Новият сингъл "Без багаж“ е песен, която исках да запазя и да я пусна в специален момент, защото е малко по-специална за мен. Това е един подарък за всички жени за 8 март. Това каза в предаването "Пунш“ на Радио "Фокус“ с водещ Васил Русев-Чайката певецът и актьор Руши Видинлиев.

"С режисьора Филип Морозов искахме да представим нещо, което най-добре обобщава какъв съм като артист. Затова наблегнахме на танците. Хореографът е Милен Данков, с когото работим заедно вече 20 години. С него с много малко думи се разбираме – като ми показва някакви неща, общо взето ми ги показва, за да ги интерпретирам по мой си начин. Така се получава. Събрахме се 4 пъти и клипът беше заснет в рамките на 2 седмици,“ разказа Руши Видинлиев, като сподели, че въпреки всички трудности по заснемането му е доволен от резултата, който се е получил.  

По думите му смисълът на песента е човек да се освободи от емоционалните си патерици, от всичко негативно, което натрупваме през годините и влачим като багаж със себе си. "Важно е освобождавайки се от своя "багаж“, да разбереш миналото, за да можеш да продължиш напред и да имаш по-добро бъдеще,“ обясни още той.  

Артистът, който е писал песни и за други известни български певци, като Мария Илиева, Лора Караджова, сподели още, че творческият процес при писането на една песен е много различен – понякога текстът, който работи, е много тясно свързан с действителността, друг път полетът на фантазията е по-мащабен.

"Когато пишеш и когато трябва да се съобразиш с музиката, със сричките и т.н. малко или много бягаш от реалността, опитваш се да си малко по-поетичен, малко си добавяш, стилизираш малко думите, за да паснат и да са интересни. Но разделям песните си на две: такива неща, които съм изживявал, и неща, които си измислям,“ обясни Руши Видинлиев и добави, че въпреки това всички песни изразяват някакъв аспект от него самия: 

"Нещата, които правя, като ги пусна, не ги усещам толкова, че ми принадлежат, те вече принадлежат на хората, които ги слушат, и леко се дистанцирам от тях.“

Киното е мястото, където артистът споделя, че се чувства комфортно. Филмите "Цветът на хамелеона“, "Снимка с Юки“, "18% сиво“, "Мен не ме мислете“ са само част от филмографията му, като "Мен не ме мислете“ е и първият сериал, в който се снима. 

"Това бяха едни много интензивни 9 месеца. При снимането хубавото е, че прекарваш дълго време с едни и същи хора, и някак си всичко става фамилиарно, семейно и интимно. Това ми допада в снимането и затова се чувствам далеч по-комфортно да съм в такава обстановка отколкото като излезеш пред публика и не знаеш как ще реагира,“ сподели още той.

На 26 март в клуб "Строежа“ за първи път ще могат да се чуят на живо новите песни от предстоящия мини албум на Руши Видинлиев. "Това са пет нови парчета, като "Още малко“ и "Без багаж“ вече се завъртяха. Групата няма да сме в пълен състав, ще сме само барабани и кийборд,“ допълни артистът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6086):
08.05.2024 Йоана, която не обича лукса, с чанта за 4 000 лева
08.05.2024 Георги Блажев показа 83-годишната си баба
08.05.2024 Разкриват убиеца в "Есента на демона"
08.05.2024 Помните ли тази адреналинка, ето какво прави тя сега
08.05.2024 Фенове: Ако искаш да си като всички останали кокошки, го направи
08.05.2024 Маги от "Ергенът" натри някои носове
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).