Проф. Емил Попов показва най-новите си пластики в галерия Възраждане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 25.05.2010
2577
След представителна изложба в Холандия, проф. Емил Попов ще представи в галерия Възраждане най-новата си колекция пластики от днес до 7 юни.

Творбите на Емил Попов сякаш са пътували с машината на времето, защото излъчват нещо праисторическо и в същото време са в абсолютен мисловен и визионен синхрон с глобализацията на човечеството днес и утре.

Скулптурите му на животни внушават едновременно и сила и нежност. Груби и понякога сякаш недовършени със следи от ръцете на създателя им по тях или нашите собствени, Емил ни дава шанс да доизваем творбата съгласно собствените си представи и въображение. Поглеждайки ги веднага ни се приисква и да ги докоснем, за да усетим не толкова материала а самото излъчване и мощ на претвореното животно.Пластиките му не са спокойни и не са създадени само за съзерцание и отмора, те ни карат да мислим, да сме активни в контакта си с тях, карат ни да погледнем в очите на животното сякаш са нашите собствени очи. И може би точно по този начин, гледайки скулптурите на Емил Попов, опитвайки се да ги разберем и опознаем ще научим и повече за самите нас.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Снимат една от най-големите италиански продукции в България
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...
Евгени Минчев обиди Мария Бакалова. Унижението: От коя бакалия Ви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).