Пловдив вече има 24-часов действащ изложбен център

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:45 / 29.03.2019
8908
2 картини са закупени още преди старта на изложбата в SPS, най-новата пловдивска галерия. Тази добра новина съобщи по време на официалното откриване снощи на експозицията "Предизвикано с вдъхновение“ Иван Гушков, съсобственик на реиновираният хотел  SPS, в чието лоби е разположена изложбената зала. Той подчерта, че галерията е единствената в Пловдив, която ще е постоянно действаща 24 часа в денонощието. Красивите платна на 4-ма майстори на четката - Александър Димитров, Атанас Маринчешки, Васил Генчев и Евгений Петров силно впечатлиха поканените на откриването граждани, бизнесмени, юристи и представители на местната власт. Един от първите гости, кметът на "Тракия“ Костадин Димитров, сподели, че горещо приветства създаването на галерия SPS, новият културен център в района.

Атанас Маринчешки благодари от името на 4-мата творци за прекрасното пространство за експозиция. "Художниците казваме всичко чрез картините си, не сме много по приказките“, шеговито завърши кратката си реч авторът.

"Досега с моя партньор Стайко Тодоров предоставяхме строително-монтажни услуги, сега навлизаме в областите хотелиерство, изкуство и култура. Ще разширим пространството на галерията, а в новия корпус към хотела, който се достроява, ще открием концертна зала с размерите на залата в градския дом на културата "Борис Христов", акцентира Гушков.

"Запазваме името и продължаваме позитивната история на един от най-големите пловдивски хотели. До 3-4 години това ще бъде модерното привлекателно място не само за нощувки и развлечения с ресторанта, бара и басейна, но и за конгресни събития и най-вече за изкуство и култура“, допълни Стайко Тодоров, съсобственик на комплекса.

Изложбата "Предизвикано с вдъхновение“ ще може да бъде разгледана до края на април в галерия SPS.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).