ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Пловдив събира в проект "Бременския младежки оркестър" с талантите на българската театрална и певческа сцена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 09.08.2019Коментари (0)2677
©
"Сън в лятна нощ", опера на Феликс Менделсон Бартолди, по известната пиеса на Уилиям Шекспир, ще бъде представена на 10 август в древния амфитеатър на Пловдив Европейската столица на културата 2019.

След успешното концертно турне на "Бременски младежки оркестър" в България през 2014г.,класическата музикална формация се завръща отново с опера, специално разработена за българската публика. Част от текстовете са преведени на български език специално за това концертно турне. Българското участие в него е от страна на пловдивския хор "Тримонциум“, старозагорския "Родина“, както и с участието на варненските актьори Валентин Митев и Биляна Станимирова. Вокалните партии ще сe изпълняват от младите български певци Илина Михайлова и Михаела Берова от Варненската опера.

"Сън в лятна нощ" е цветен, международен, немско-български концерт, който е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Младежкият оркестър на област Бремен, Германия е с главен диригент Стефан Гайгер - соло-тромбонист в симфоничния оркестър на немския северен радио оркестър и главен диригент в Orquestra Sinfônica do Paraná в Куритиба, Бразилия. Той събира млади, талантливи музиканти от Бремен и околността, за да работят върху симфонии, солови концерти и филмова музика, изпълнявайки ги главно с турнета в Северна Германия.

Целта на неговата дейност е да стимулира последващото професионално ангажиране на младите музиканти и тяхното музикално кариерно развитие в Германия.

Сред проектите включени в концертният календар на оркестъра са няколкократните участия в ежегодния Великденски проект, както и извънредни продукции като немските музикални награди на Gamemusic, които се проведоха тази година за трети път.

Дамски Хор "Тримонциум“ с диригент Ваня Атанасова е създаден през 1965 година и взема активно участие в културния живот на града и страната през годините. Дамският хор е носител на III-та награда и бронзов медал на Международния хоров конкурс "Проф. Г. Димитров“ в гр. Варна. Спечелил е златни медали от VI и VII Национални конкурси за хоровото изкуство. През 2015 г. печели I – ва награда в категория : "Еднородни хорове" на Международен хоров конкурс – "Музика и море“, Катерини, Гърция. Сред характерните отличителни качества на "Тримонциум" са вокално-техническото майсторство и стилово разнообразие.

Младежкият Хор ''Родина'' създаден през 1969 година е формация на Читалище "Родина", град Стара Загора. Диригент на хора от създаването му е Стефанка Желязкова, завършила Българска Държавна Консерватория, град София.

През годините хорът на девойките участва в български и европейски хорови фестивали, в културния живот на Стара Загора и страната. Лауреат е на международни хорови конкурси в България, Унгария, Словения, Белгия, Италия. В 2002 година Младежкият хор "Родина" печели златен медал и лауреатско звание в Международен хоров конкурс за коледна музика в Чехия, а през 2004 година участва в Пета международна среща на камерни младежки хорове в Германия.

От 2006 година хорът е член на Европейската хорова асоциация "Europa Cantat" и пее на срещи, фестивали и конкурси, които Асоциацията организира.

Целият състав:

Бременския младежки оркестър

Дамски хор "Тримонциум“, диригент: Ваня Атанасова

Младежки хор "Родина“, диригент: Стефанка Желязкова

Актьори: Валентин Митев, Биляна Стоева-Станимирова

Певици: Илина Михайлова, Михаела Берова

Главен диригент: Щефан Гайгер

Място на събитието: Амфитеатър Пловдив

Събота - 10.08.2019 от 21:00 часа.

Билети може да си закупите от касата на Античния театър, както и на следният линк: https://www.eventim.bg/en/tickets/sn-v-ltna-no-plovdiv-ancient-theatre-517572/event.html







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: