ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Патриотично детско шоу сътвори бате Енчо в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:44 / 26.06.2011Коментари (0)1761
©
Красив венец от здравец и билки украси вчера най-големия търговско-развлекателен комплекс в Южна България - "Галерия Пловдив". Сплетоха го децата и бате Енчо, точно ден след Еньовден. Специалният ритуален дар носи послание за здраве, свежест, красота, поезия, но има и лечебна сила и пази от уроки. Точно в 11 ч. в събота започна празникът "Еньовден с бате Енчо" в мол "Галерия Пловдив". Актьорът Енчо Данаилов - любимецът от телевизионното шоу "Кой е по-по-най", и неговата помощница - феята-орисница в бяла премяна, превърнаха атриума на комплекса в жизнерадостна сцена за изява на таланта на десетки малки пловдивчани, място за магьосничества и купон. Интересът към шоуто беше огромен. Над 500 жизнерадостни деца и усмихнати родители заеха местата пред стената за катерене час по-рано, жадни да пеят и танцуват, да се срещнат с бате Енчо и да бръкнат в неговата пъстра кошница с изненади и подаръци. И очакванията им се оправдаха. Всеки, който поиска микрофона, изяви своите артистични умения и си тръгна с подарък. Освен на различните играчки децата се радваха и на специалните карти от лятната кампания "all inclusive" на мол "Галерия Пловдив" за атракционите - ледена пързалка, стена за катерене, боулинг и тенис на маса.
Талантите пристъпваха към сцената с голямо вълнение, окрилени от ръкоплясканията на публиката и предразположени от бате Енчо с неговото мило и гальовно подканяне и отношение към малките артисти. Господин "По-по-най" беше облечен в тракийска народна носия, с което още с появяването си даде заявка, че шоуто няма да е просто игра, а малък спектакъл, който ще пренесе огъня от миналото ни, от нашата история, до днес.

И децата се бяха настроили патриотично. Няколко невръстни хлапета бяха облечени в костюми от бабината ракла. 6-годишната Неда, накипрена в красива народна носия, не знаеше фолклорна песен, но пък с въодушевление изпя "Високи сини планини". Всички, без изключение, заподскачаха след това в ритъма на ръченицата. За да е Еньовден, както се празнува от векове, за да тържествува доброто, вярата, любовта, бате Енчо сви две огромни дървени пръчки на венец. И децата, с помощта на родители и баби, започнаха да го оплитат със свежи цветя. Идеята беше да се сплете венец от билки, но понеже в града те не са толкова много, малчуганите носеха полски цветя, цветни треви и диворастящи, но красиви плевели.

С всеки стрък венецът се украсяваше и с песен - от "Детенце хубаво", през "Балонче хвърковато", до "Де е България", или със стихотворение - от "Аз съм българче" до "Бяла приказка". Програмата беше разнообразна, репертоарът - още по-пъстър, защото и възрастта на палавниците, дошли на Еньовден в мол "Галерия Пловдив", беше различна - от 2 до 12-годишни. Колкото и да е чудно, малки и големи се забавляваха заедно. Бате Енчо успя да ги обедини - около микрофона, с различни игри с гатанки, танци и веселба. И защото всеки искаше да бъде по-по-най - за здраве и късмет на празника.

Докато малчуганите участваха в програмата край сцената, баби, мами и татковци се възползваха от раздадените флаери-талони за 5% отстъпка до края на юни в "Jerry" - магазинът с най-богатата гама от детски играчки на водещи световни марки, както и стоки, уреди и аксесоари за бебета. "Jerry" имаше и изнесен щанд с артикули почти на половин цена. Мнозина си купиха и книжки за децата от щанда на книжарница "Форум". Да участва в шоуто доведе своята принцеса и Мисис Интелигентност Глоуб 2009 д-р Ваня Александрова, ендокринолог в МБАЛ "Медлайн", една от 10-те най-красиви омъжени жени на планетата. Майка и също беше с тях и трите грации нямаше как да не съберат погледите на множеството, докато избираха играчка от "Jerry".

"Мили малки, големи и по-големи пловдивчани, бъдете окрилени и горди, че празнувате смислено, за да може щафетата на духовния огън от миналото ни да продължи във вечността, че заедно с домакините от мол "Галерия Пловдив" възкресяваме старите традиции с песен и танц, с българско стихотворение", каза Енчо Данаилов на изпроводяк. И така нестандартно направи важното за всички съобщение, че всяка събота и неделя от 11 до 13 ч. през цялото лято в мол "Галерия Пловдив" ще има безплатни детски забавления с известни аниматори на хладно в комплекса и така родителите няма да се чудят какви развлечения да измислят в големите жеги.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Лято 2024
Избор на нов български патриарх
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: