Остров Адата провокира режисьор да навлезе в сънищата на героинята си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:56 / 20.10.2018
4957
Остров Адата и централната поща в Пловдив предизвикаха творческото вдъхновение на режисьора Любомир Младенов, който избра тези две локации за заснемането на своя нов късометражен филм, част от поредицата Кинопловдив. Снимките се състояха тази седмица и продължиха четири дни – по два на локация.

Филмът "Fragile“ разказва за момиче, в чийто сън навлизаме интимно. Но този сън не е нереална фантасмагория, а е сън - изпитание, в който героинята се изправя срещу страховете си, които наяве е склонна да заглушава. За избора на тема и стилистика на филма - магическия реализъм, режисьорът споделя, че за първи път си позволява да се захване с подобна естетика, докато винаги е имал желание. Това, което го провокира и се осмелява, са конкретните места в Пловдив – островът Адата и пощата. "Интериорът на пощата е абсолютно уникален, чувството наистина е, че влизаш в нечий сън. Такива места за съжаление постепенно изчезват и единственото спасение е спешно да бъдат филмирани. А островът представлява 90 декара девствена гора, заобиколена с вода, всичко това на 10 минути пеша от центъра на Пловдив.“, споделя режисьорът.

Главните роли са поверени на актьорите Надежда Колева, добила популярност от ролите си в столичните театрални постановки "За любовта и други демони", "Гео" и "Онова нещо" и на  Александър Бенев, познат ни от филмите "Семейни реликви“, "Жажда“, "Асансьор за пациенти“ и др. и Оператор на филма отново бе Диан Загорчинов, професионалист, с когото режисьорът има два реализирани филма ("Кораб в стая“ и "8:19“).

Филмът "Fragile“, заедно с още шест късометражни филма, ще оформи пълнометражния кинопроект, посветен на Пловдив, който се очаква да има премиера през 2019 година като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

До момента са заснети филмите "Химера“ на режисьора Павел Г. Веснаков и "Better nature“ на реж. Ралица Петрова. Съвсем скоро започват и снимките на режисьора, родом от Пловдив – Митко Кутманов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си
Наш манастир пази уникален стенопис на Тайната вечеря отпреди 7 в...
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат", стигнал до 10 ...
Ивет Лалова: Не бих те заменила за целия свят
Един от най-мащабните конкурси започва след броени дни
Почина велик музикант


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).