
ЗАРЕЖДАНЕ...
Нов вид шоколад "ангелска коса" измести дубайския | ||||||
| ||||||
От вътрешността на шоколада се подава нещо, което наподобява розови кичури коса. Оттам идва и името му. Коприна Всъщност пълнежът е от специалния турски десерт пишмание, наподобяващ захарен памук. Той се прави от смесването на брашно, изпечено в масло и захар, след което се оформя на фини нишки. Сладкишът е наричан още и приказна коприна. Към него е добавено кюнефе, което пък е сиропиран кадаиф и мляко, подобрени с извара. Цялото удоволствие е гарнирано с ядки шамфъстък и залято обилно с шоколад в розов цвят. Всъщност това е бял шоколад, оцветен с естествени пигменти – най-често сушени малини на прах, които му придават характерния розов оттенък. Феновете в социалните мрежи са категорични, че новата звезда сред сладкарските изкушения е дори по-добър от прочутия вече дубайски шоколад. Най-впечатляващата част на новия шоколад обаче са нишките от пишмание, които при разчупване нежно се подават отвътре, наподобявайки действително ангелска коса. Оказа се, че изкушението вече е и на българския пазар. Може да бъде открито дори в кварталната бакалия, където цената му от 8,50 лева конкурира тази на дубайския шоколад. Но конкурентите от Дубай не спят и също отвърнаха на удара още за Великден, когато пекарните се надпреварваха да пускат на пазара дубайски козунак, а магазините за домашен шоколад изработваха всевъзможни вариации, от бонбони, до вафли и бисквити с дубайски оттенък с основни съставки – смлян шамфъстък и кадаиф, пише "Телеграф". |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg