Незаменим в кухнята, естествен антибиотик при лечение на кожата против гъбички и акне

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:49 / 08.02.2024
1982
За приложението на чесъна в народната медицина е изписано толкова много… Оказа се, че малките скилидки чесън крият неподозирани ползи в себе си.

Нови методи за използване на чесъна.

1. Лечение на акне

Счукан чесън се добавя към маските или готовите лосиони за третиране на акне. Същата работа върши и сок от чесън. А за мигновени резултати просто разрежете скилидка чесън и натъркайте пъпката с нея.

2. Лечение на гъбички на ноктите на краката и ръцете

Чесънът е мощно противогъбично средство – запомнете това! За да се справите с гъбичките в литър топла вода сложете 10 пресовани скилидки чесън и натопете краката. За ръцете може да ползвате смес от зехтин и чесън. Лечебната паста се прави като се смесят двете съставки в съотношение 1:1.

3. Лечение на зъбобол

Има популярна рецепта за лечение на зъбобол с чесън. При прилагането ѝ има опасност да се изгори лигавицата около венците. Затова, за да се възползвате от лечебните свойства на чесъна при лечение на зъбобол, ползвайте отново вода и сок от чесън. Съотношението е 1:1 едно и се ползва памуче, напоено с този разтвор. Така ще въздействате пряко върху болката и ще предпазите венците.

4. Лечение на инфекции на ушите

Тъй като маслото от чесън е естествен антибиотик, няколко капки от него ще се справят с болката в ушите. За по-лесно може да добавите 1-2-3 капки сок от чесън към капките за уши, които ползвате.

5. Премахване на трески

Наложете ситно нарязан чесън върху мястото, на което има забодена тресчица и направете превръзка. Оставете за час-два. Много по-лесно ще изкарате треската след това, ако не е излязла сама.

6. Против насекоми

Тинктурата от чесън се бори не само микробите и бактериите, но и отблъсква много насекоми. Приготвя се лесно, като една средна глава чесън се смачква и се залива с 50 мл. чист спирт. Престоява на тъмно и хладно място 3-4 дни, прецежда се и се ползва. Може да се маже ухапаното, или да се напръскат растенията на терасата, така че да аромата на чесън да прогони досадните насекоми.

7. Лечение на настинка

Всеки го знае – чесънът се бори с вирусите, и като цяло укрепва имунната система. Има много народни средства за защита, базирани на чесъна, но едно от най-ефективните е мляко от чесън.

За да го направите, трябва да се затопли 1/2 литър прясно мляко, да се мине чесъна през преса, и след това да се смеси топлото мляко с 10 капки сок от чесън. Това лекарство се изпива наведнъж вечер, преди сън.

За полезните свойства на чесъна може да се говори с часове. Но, все пак, не забравяйте всеки ден да изяждате по една скилидка чесън, съветват от lekuva.net!

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-откровеното интервю на Андре Токев
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Снимат една от най-големите италиански продукции в България
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).