ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Не се тревожи и не се ядосвай твърде много - това уврежда черния дроб, както и червата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:10 / 15.05.2020Коментари (0)3389
©
Младостта идва и отминава. Като един миг е, само от нас зависи как ще изживеем тези прекрасни години. Няма как обаче да останем вечно млади. Естествените процеси застигат всяко живо същество. Но може да забавим всички тези процеси. Шифу Ян Лей е монах от манастира Шаолин. Той е известен с това, че вдъхновява милиони хора по света със своите думи, но и не само.

Ето някои от неговите съвети, с които той ни казва как може да сме здрави и да запазим свежото си и приятно излъчване за по-дълго време.

Когато си щастлив, трябва да контролираш своето щастие. Ако изгубиш контрол над него, то ти вредиш на своя енергиен поток.

Не прекалявай с храната. Увери се, че никога не си съвсем заситен, тъй като в противен случай ще увредиш далака си. Когато огладнееш, хапни малко.

Ако упражняваш само тялото си и не практикуваш Ки Гонг, ще изгубиш баланса си и ще станеш нетърпелив. Ще изгубиш Ин от своето тяло. Упражнявай се да балансираш Ин и Ян.

Ако не тренираш тялото си, а се занимаваш само с постигане на вътрешен мир и медитация, няма да получаваш Ян енергия. Ще трябва да използваш Ян енерията от тялото си, но без да можеш да я възстановиш.

Не се тревожи и не се ядосвай твърде много. Това уврежда твоя черен дроб, както и червата ти.

Диета чудо, включваща четири хранителни продукта със свойства срещу стареенето, може да осигури защита срещу рак и болести на Алцхаймер и Паркинсон, писа в. "Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от израелско изследване.

Четирите храни – грах, синьо сирене, царевица и соя, са с високо съдържание на съединение, което може да помогне на хората да живеят по-дълго и в по-добро здраве. Учените вярват, че въпросната молекула е в състояние да поддържа тялото младо и по-неуязвимо за смъртоносни заболявания.

Специалистите се надяват, че откритието им ще доведе до създаването на ново поколение лекарства, които спират процесите на стареене, увеличавайки продължителността на живот на клетките.

Редовната консумация на грах, синьо сирене, царевица и соя освобождава лечебните свойства на съединението спермидин, което влияе благоприятно върху циркадния ритъм. Проблемите с биологичния часовник се свързват с редица възрастови и хронични заболявания.

Учени от университета Бригам Йънг пък установиха, че интензивните физически упражнения са свързани с 9-годишно забавяне на стареенето на клетъчно ниво, съобщи ЮПИ.

Било установено, че що се отнася до стареенето, теломерите у възрастните хора с високо ниво на физическа активност показват предимство от 9 години в сравнение с участниците, които водят заседнал начин на живот. При хората с умерена физическа активност предимството е 7-годишно.

Най-късите теломери били идентифицирани у участници, които водят заседнал начин на живот.

"Ако сте на 40 години, това не непременно означава, че и биологичната ви възраст е 40 години“, заяви Лари Тъкър от университета. "Всички ние познаваме хора, които изглеждат по-млади, отколкото са в действителност. Колкото по-голяма е физическата активност, толкова по-бавно е биологичното стареене. Малката физическа активност не може да го забави. За целта са нужни редовни интензивни физически упражнения“.

Експертите споделят, че редовните физически упражнения могат да ви спестят и излишното приемане на лекарства за нервна система.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: