ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Можем ли да отслабнем здравословно без глад?
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 08:00 / 15.07.2019Коментари (0)4779
Отговорът на този въпрос е бърз – да, можем. Още повече, че трайното отслабване става не с глад, а с физическа активност, комбинирана с прием на нискокалорични и здравословни храни. Постепенната загуба на тегло става като намалим приема на калории, а не на храната като цяло. След което трябва да увеличим ежедневното си движение. Като физическата активност е с една идея по-маловажното нещо, защото не тя е основният разход на енергия. Но не бива да го подценяваме, защото когато се движим ние отслабваме, но не губим мускулна тъкан. Колкото и странно да ви звучи – спортът и физическата активност може да потиснат нашия апетит.

Как да ограничим калориите без да се чувстваме гладни?

Знаете ли че, гладът е състояние на мозъка, а не на стомаха? Нашият стомах е само един от органите, които подават сигнал към мозъка за ситост, при това веднъж на 20-25 минути. Всичко около нас, което можем да видим и помиришем също изпраща сигнали към мозъка. Ето защо ако се храним, докато сме пред телевизора, това ни кара да се разсейваме и не осъзнаваме какво сме изяли. В такива моменти можем да приемем голямо количество калории, без нашият мозък да разбере, че вече сме се нахранили.

Течностите също имат значение

Също както храненето, когато сме разсеяни, така мозъкът не отчита течностите като храна. Колкото и да не ви се вярва - понякога калориите в някои напитки могат да надхвърлят толкова, колкото в 10 хранения. С други думи подсладените газирани напитки, които понякога пием с удоволствие, съдържат огромно количество калории, а не ни засищат по никакъв начин.

Що се отнася до алкохола, добре е да знаем, че той повишава апетита, потиска и забавя метаболизма, но носи известно количество енергия.

Важно е как се храним

Трябва да знаем как правилно да протича процесът на хранене. Яденето трябва да се приема бавно, защото ако в противен случай бързаме, мозъкът няма време да изпрати сигнал и вече сме приели прекалено много храна. Поради тази причина не трябва да се храним припряно или на крак. Нужно е това да става по-бавно, да се наслаждаваме на всяка хапка и ще забележим, че ще усетим ситост с по-малко количество.

Знаете ли, че нашият стомах отчита обем, а не калории. Поради това се препоръчва приема на нискокалорични храни, които запълват обема на стомаха, след което той дава сигнал към мозъка, че сме нахранени.

Ако искате да подпомогнете процесът по отслабване и да притъпите чувството за глад, може да използвате специално създадени продукти за тази цел. Такъв препарат е FitoSpray, който е разработен да помага в борбата с излишните килограми. Представлява диетичен спрей, който се впръсква в устната кухина. Действието му се изразява в забързване на метаболизма, извеждане на задържаните течности в организма и притъпяване на чувството на глад.

FitoSpray има изцяло естествен и натурален състав, като чрез впръскването му той попада бързо в организма и активните му компоненти започват да действат моментално.

Няколко лесни трика за отслабване без глад

Има правила, които трябва да спазвате, за да може да се освободите от излишните килограми лесно и без усилия. С тяхна помощ, комбинирани със здравословно хранене може да свалите голямо количество килограми и да задържите резултата, без да стресиране организма.

- Пийте по-голямо количество вода – според повечето диетолози, оптималното количество вода, което всеки от нас трябва да приема е 30 мл. на 1 килограм телесно тегло. Например, ако тежите 70 килограма е нужно да пиете минимум 2 литра течности на ден. Течностите като: чай, супа, воднисти плодове, газирани напитки и др. не се броят. Те не снабдяват тялото с вода. Имайте предвид, че ако не пиете достатъчно вода, то тялото няма да може да се освободи дори грам от наднорменото тегло. Също така факт е, че ако изпивате една чаша вода 15 минути преди хранене, то ще се нахраните с по-малко количество храна.

- Не пълнете чинията си до горе – също така не взимайте първо, второ и трето ястия наведнъж. За начало вземете само едно. По-късно ако все още усещате глад – поръчайте второ. Но ще видите, че още след първото вече ще сте се нахранили достатъчно.

- Наблегнете на зеленото – диетолозите препоръчват да се намали приема на белтъчини и въглехидрати, а да се заложи на зеленото – салати, печени или варени зеленчуци.

- Физическата активност и спортът са наложителни – ако останете вкъщи на дивана, диетата няма да ви помогне особено. За това се налага да се раздвижите физически. Може да започнете с разходки в парка, постепенно да увеличите движението и да започнете някакъв вид спорт. Важно е да се движите всеки ден.

- Когато почувствате глад първо изпийте чаша вода или чай – ако след това все още сте гладни, то хапнете плод. Не посягайте веднага към сандвич или пакет бисквити. Ако и плодът не ви помогне, то може да вземете малко пакетче сурови ядки. Те ще ви заредят с енергия.

- Хранете се редовно и по възможност в един и същи час – специалистите съветват да се приемаме храната често и в малки количества. Положете усилия закуската, обядът и вечерята да бъдат по едно и също време всеки ден. В междинните хранения може да взимате плод, ядки, овесени ядки или кисело мляко.

- Без захар в чая и кафето – препоръчва се да пиете тези напитки дори без подсладител или мед.

Ще се изненадате, че с тези малки стъпки ще постигнете отдавна мечтаната цел и трайно ще намалите вашето тегло.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: