Мотор от времето на Вермахта ще прекоси България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:54 / 01.09.2011
5623
Реставраторът на ретро мотори Васил Георгиев от несебърското село Тънково стартира уникално пътуване със семейството си. Сутринта на 2 септември 2011 колекционерът ще качи съпругата си и двете деца на мотор BMW R12 от 1936 г. и ще отпраши за първото у нас изпитание на дълго разстояние с антика.

Возилото от втората световна война многократно е събирало ценители на изложенията, а собственикът му е носител на множество награди. Моторът е с кош и въпреки увереността във възможностите на немската машина, Васил Георгиев трябва да се запаси с инструменти за ремонт. Затова за семейството му ще е истинска авантюра да пътува (двама възрастни и две деца) дни наред на мотор.

Целта на пътуването е да прекосят планината Родопи и да стигнат до Резово. Георгиев бърза да покаже на децата си красотата на планината, преди да е напълно застроена.

По пътя семейството ще бъде съпровождано от други моторджии, но за кратки разстояния. Просто никой от членовете на ретро клубовете в страната не е готов да рискува с мотоциклета си на толкова дълъг преход.

Утре семейството се кани да посети авиошоуто в Пловдив, където ще бъдат показани ретро самолети. После продължават за Велинград, където също има реставратори на стари мотоциклети. Следват Триград, Златоград...

Пътешествениците не могат да направят точна програма по дни и часове на своето пътуване, предвид старостта на мотора и метеорологичните условия. Но са сигурни, че авантюрата си заслужава.


Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Победител във "Фермата" стана татко на момче
Цънцарова изпадна в доста неудобна ситуация по време на ефир
Мони Бонбони крие бременно коремче?
Наша актриса стана жертва на известен онлайн сайт за дрехи и аксе...
Красива репортерка на Нова телевизия слага край на кариерата си
Тази звездна двойка е на път да изненада всички


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).